kissekatterna :)

Fick mysigt sällskap i min lilla stuga av Oliver och Max :D
'
 
Satte mig på huk och Oliver hoppade upp i knät direkt ;D söt <3

världens bästa jobb :)

Känner verkligen att jag älskar mitt jobb! På ranchens (möndals ridklubb) är allting så personligt! Jag sover i min egna lilla stuga och när jag kommer ut på morgonen så längtar jag efter alla mina goshästar som känns som mina barn haha :D Alla hästarna där har sin egna charm och jag är lika noga med varenda häst som om det varit min egna <3 Sen så har jag självklart mina favoriter, men det finns så många att det är enklare att räkna dem som inte är favoriter xD Människorna är så snälla och man känner sig uppskattad för det man gör :)
 
Jag och fina Silvester, en av mina gospållar <3 :D
 
Diamond, Jag och Dragon <3
 

Jag älskar mitt jobb och hästar,

hoppas även att det syns :)

 
 
Bilderna är fotade av Elvira :http://baraelviras.blogg.se/
 
/Amanda

How it all began...

Här är jag och hästen Fanny, tillsammans med ägaren Malin. Första gången jag satt på en häst, någonsin.
Inte trodde jag då, 6 eller 7 år gammal, att hela mitt liv skulle kretsa runt dessa underbara djur i framtiden! Men det tog ändå ett tag från att detta kort togs tills att jag började på ridskolan, då var jag 11 år. Sagan är ändå rätt ironisk när man tänker på det :P Jag hade 3 bästa vänner när jag var 11; Emma, Mikaela och Lisa, alla tre hästgalningar. Jag: inte alls intresserad, spelade handboll och tvärflöjt. Men varenda eviga gång vi skulle träffas bar det av till stallet, alltid tre röster mot en xD Jag vägrade gå in i stallet om jag inte hade en person på varje sida av mig ifall hästarna, som stod i spiltor, skulle sparka ut i stallgången. Det första stora steget var när jag vågade hälsa på en häst för första gången (klappa den på mulen ;)) Den hästen hette Brisco och var en stor bork-färgad vallack som stod på ridskolan (bilden nedan)
Efter ett tag hittade jag min första favorithäst som sedan blev min sköthäst, Louis hette han :) I början vågade jag inte gå in till honom själv eftersom han ibland trängde in mig i väggen och det var ju såklart läskigt ;),
så Emma hade tålamod och var med mig när jag borstade på honom ;).
 
 
Louis dog 2006 <3 och jag började då rida privathästar som en efter en lett mig dit jag är idag :) Mina tre bästa vänner har nog alla intresset för hästar kvar men det är bara jag, den livrädda handbollsintresserade tjejen som har intresset kvar till 100% ;) Tack Emma, Mikaela och Lisa för att ni fortsatte tvinga med mig till stallet dag ut och dag in! ;) <3
 
/Amanda

minishoppning ;D

Igår var jag på svensk ridsport i kungsbacka för och spana in deras rea ;D Blev inte jätteinponerad och åkte faktiskt hem tomhänt :P Men vi tog en snabbis in på hööks också där fick jag med mig ett par sporrar, sporremmar och lite bandage :)
Sporrarna är gulfärgade för att matcha mina tretorn stövlar,
har ridit runt i silvriga sporrar tills nu och tycker inte de är alls lika fint :P
 
<- Guldiga, Silvriga ->
 
alltid bra att ha i stallet... :)
 
 
/Amanda
 

älskade <3

Fotade Räkan lite idag :) Blogg.se vill dock inte samarbeta idag så ni får nöja er med denna fina bilden på min prins :D <3 Red även idag, barbacka. Red ute och sen lite i ridhuset, han känns jättefin! Tycker det kan hålla i sig till tävlingen... ;) <3
 
/Amanda
 

Första arbetsdagen ;D

Idag jobbade jag min första dag på möndals ridklubb :D Det blev en lång dag där jag egentligen bara vilade en halvtimma vid lunch xD jobbade från 8-16 och från 18-20 men mellan 16 och 18 red jag Rigoletto så ingen vila där heller ;) Har tagit med min dressyrsadel till hit och den passade på Riggo :D Den är magiskt min sadel <3 ligger bra på de flesta hästar :) Ridningen gick stundstals väldigt bra, ibland sämre :) Känns inte som att det är omöjligt utan jag skall bara kämpa vidare. Ska rida imorgon igen hoppas att lite kanske sitter kvar..
 
För er som undrar hur Rigoletto är att rida skall jag förklara lite kort ;) Ute vet ni nog att han är rätt dum, backar ner i diken osv xD Inne är han snäll men är jättesvår att få mellan hand och skänkel(!!) Antigen kan du driva men han söker inget stöd alls, eller så har du stöd men han går inte fram. Så det övar jag på hela passet, när det väl går, det är då det känns superbra för jag vet att han kan ;) Sen så kan man inte bara hålla i honom och driva hur mycket som helst, samla för mkt osv. när det blir för mycket säger han till, iiiinte helt omöjligt att det blir en luftfärd för ryttaren.. haha lilla Riggo <3 knasboll :)
 
 
Det kändes lite rörigt idag, hästar skulle in från betet, i stallet håller dem på och river väggar
(ska visa biler imon :P) och så var de ju första dagen som jag hade hand om verkligen allt själv :D 
 
Fina killen :) Synd att du är så knaaasig :D 
 
En viss häst slet sig från mig idag och travade glatt in i hagen med grimma och grimskaft....
 
 
/Amanda

Barbackatur :)

Skrittade ut på Räkan idag igen, dock barbacka :) Han va lite mer på sin vakt idag och hoppade till några gånger men jag lyckades sitta kvar x) När jag släppte ut honom på betet igen blev han lite förtvivlad eftersom han älsklingssto inte var i hagen bredvid :) Lyckades filma lite när han letade efter henne haha :)
 
Så här exited var Räkan när vi skulle ut och rida!! :D
 
 


/Amanda

Igångsättning!

Igår var jag ute hos fina Räkan :D Han går fortfarande på bete men efter två veckor utan ryttare på ryggen ska han nu sättas ingång :) Vi började väldigt lugnt och skrittade ute i 45 min. Han va jättesnäll, as always :D När hästarna går på bete är dem ju lite extra *på sin vakt* och de märks, men han gör inte något utan tittar bara :) Hoppas att han är lagom igång till den 2/9 för då är det tävlingsdags, blir LB/LA :D. 
 
 
Älsklingens mule är rätt bränd :P Smörjde in den ordentligt med
solkräm innan ridningen och när jag släppte honom ut på betet igen :)
 
Gud va jag saknar att få vara med honom varje dag som jag hade det när han va med mig på Ranchens.. :)
 
/Amanda

Hej på er! :D

Jag har varit väldig inaktiv de senaste, dels för att jag jobbat och haft semester och dels för att jag inte haft någon ork alls till det. Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka, mer lite mer motivation ;D
 
Jag har nu precis en veckas semester innan jag skall börja jobba, ser dock fram emot jobbet mycket :) Kommer arbeta 2 dgr/v på möndals rk, där jag trivs så himla bra, sen även en del jobb på Gfrk.
 
Jag fick en förfrågan av Ida som undrade hur det var med lilla Merlin! Jag kan säga att jag inte träffat honom på ca 10 veckor p.g.a. jobb och därför inte uppdaterat om honom. Jag vet att han är haltfri och skall tillbaka till veterinären i mitten av Augusti, så vi håller tummarna :)
 
Ang. hösten nu så vet jag inte riktigt hur det kommer se ut med hästarna eftersom jag börjar jobba och kommer ha mindre tid. Det enda som är helt klart är att jag skall rida Räkan 2 dgr/vecka som vanligt. Antagligen kommer jag rida Rigoletto någon dag i veckan innan han (om planen går som den skall) säljs. Sen är jag jätte, jätte, JÄTTE(!!) sugen på att hyra häst! Jag har några som jag spanat in och pratat med ägarna men absolut inget säkert än. Jag vill och tänker trots allt inte slita mig från Räkan :) Han är det bästa jag har (L) 
Fina (och galna ;)) Rigoletto <3
 
 
/Amanda

RSS 2.0