Träning

Idag tränade för Bethine med Rekord för första gången. Kändes riktigt nödvändigt och Räkan skötte sig suveränt :) Det som vi jobbade mest på var att få honom korrekt formad, 100% följsam och eftergiven på 10 m volterna. Jag rider ju för det mesta själv och tränar tyvärr inte så ofta så det är klart att jag gör missar när jag rider (:


Här har jag försökt illustrera ett fel som uppstod :) Jag red in på en 10 m volt men så tappade jag ytterbogen gång på gång där den röda pilen markerar. Hans kropp är då påväg utifrån volten och istället för att fånga upp honom med ytterskänkel och yttertygeln så gav jag få, starkare signaler med ytterskänkeln och använde innerhanden för att försöka få honom följa volten. Han va ju så snäll och följde min hand men då tappade han balansen pga volten inte alls blir rund, mer "mandelformad". Så toppen på volten blev som en 5 m volt vilket han inte kunde parera. Ni ser där jag målat ett blått sträck det var den linjen vi kom in på istället för den svarta.
Knep

Vet inte om ni förstod vad jag menade med att jag använde få, starka signaler med ytterskänkeln, skall försöka förklara bättre. Istället för att t.ex. trycka två elr tre ggr med ytterskänkeln när han redan börjat falla utåt så gav jag fler men mindre signaler så att han hela tiden hade ett stöd där :) Då funkade det mycket bättre.

För att volten inte skulle bli för oval så fick jag rida lite på detta sättet:

Jag började rida in på volten. Formade honom ordentligt för innerskänkeln (Formar honom bara genom att trycka med låret). Sen höll jag kvar ställningen och formingen (Mellan de två röda markeringarna) samtidigt som han gick på ett rakt spår. Klurigt men det gick helt suveränt! Han gick kvar fint i form helt eftergiven redan på första försöket så jag blev riktigt nöjd :D


Vi övade även på början till diagonala slutor, samt galoppfattningar. Han galopperar väldigt mkt "uppåt" istället för framåt de första sprången efter fattningen så jag måste få fram honom ordentligt :) Allt som allt var jag väldigt nöjd med träningen, kändes som myntet ramlade ner när jag fick koll på 10 m volterna :) Nu är det bara att öva och öva så kanske det blir tävling snart ;)


/Amanda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0