Svensk ridsport

Idag var jag på Svensk ridsport med Mimmi och Julia ;D Vi gjorde alla riktigt snygga köp och jag fick med
mig en kingslandtröja hem samt 4 st elastiska band med sverigeflaggor som man kan sätta över vita lindor :)

På baksidan är det en stor Sverigeflagga och så står det "Sverige".
Blir supersnyggt med Sverigeluvan jag har ifrån John Whitaker också ;D

Kollar ni noga på bilden ser ni även mitt nya mobilskal med en bild på Trigger :)
Tyvärr har det dock gått sönder redan så skall lämna tillbaka det :(

FINN ETT FEL I TYRAS HEADER...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Gud va jag har stört mig på detta länge xD Bara för att jag är så himla petig...
Men om man har photoshoot kan man iaf se till att ha alla remmar på plats ;)


:)

Idag fick jag ett efterlängtat brev med posten :D Nämligen ett par vita globus
boots som Räkan skall ha som tävlingsboots! Kmr bli så snyggt :D
Jag hade 4 st i stl M förut men dem passade inte på Räkis men dessa i stl L blir nog perfekta!
Var även och red på älsklingen idag :) Det var så hiimla härligt väder i Göteborg/Lerum så jag kunde inte med att rida ett hårt dressyrpass i ridhuset, dessutom tränade Pethra igår. Nä, så jag tog en skrittur ute i ca 30 min innan jag red en stund i ridhuset, det blev kanske 20 minuter där, max. Vi övade på 8-volterna som ligger i LA:2 och även några skänkelvikningar så som dem ligger i LA:1 och så bakdelsvändningarna. Dem behöver vi egentligen öva mycket mer på men det skall bli spännande och se hur vi lyckas med dem på söndag ;P

Always....

Varenda jävla gång när man tvättat, varenda gång xD

mysdag :)

Idag tänkte jag sova ut ordentligt men blev väckt av Mathilda som undra om jag ville va med henne i stallet ;D Haha, efter det kunde jag inte somna om men det var väl lika bra annars hade jag sovit bort hela dagen ;) Jag åkte till Gfrk vid 2 tiden och var där i några timmar :) Jag och Mathilda var ute och gick med Chamme och hennes vovve Ville i den fina delsjöterrängen :D Jättemysigt :)
Jag och Chamme :)
Mathilda och Chamme
Ville :D

Överpris? xP

Jag tycker det är jättekul att kolla på hästar som är tillsalu ibland så hittar man
riktigt fina och har lust att bara ta ett lån och köpa direkt xD Om det ändå var så lätt...

För er som inte visste det så hittade jag ju Räkan när jag kollade runt på hästnät och sparade länken på datorn för att han var så fin :) Inte visste jag att bara någon vecka efter det så skulle jag få rida honom :D Snacka om tur :D!

Iaf, hittade denna hästen på hästnet. Känns kanske lite elakt att lägga upp annonsen och jag vet inte om videon gör hästen rättvisa men 250 000? Trava kan den men blir lång. Och galopparbetet ser jätte rörigt ut, hästen byter efter bak hela tiden och är i undertempo hela filmen... Dock är den bara 6 år och det finns nog en del att hämta men idag är den inte värd i närheten av 250 000, tycker jag.
Vad tycker ni? Är den värd så mycket, varför/varför inte?


Bästisarna :)

Räkan och hans bästis Ringo är så söta :D Räkan blir ledsen när han är inne i
stallet och Ringo kvar i hagen. Tur att dom iaf kan se varandra :)
Räkan spanar efter Ringo...
Ringo står och spanar efter Räkan... :D
Så söta!

Fina häst!

Efter förra ridpasset kan jag inte säga att jag hade jättehöga förväntningar inför detta ridpasset, och ville inte ha det heller för att inte bli besviken om jag inte fick in samma känsla. Ridningen går ju alltid lite upp och ner, ena dagen känns hästen underbar från det att man sitter upp och ibland får man jobba hårdare för att komma dit. Förra gången sa det verkligen klick och allt stämde, iaf det vi övade på den gången. Jag förväntade mig inte att han skulle vara lika fin idag inte! Herregud vad har hänt med honom? Han är iofs lika underbar som alltid men helt plötsligt så förstår vi varandra på en helt annan nivå känns det som. Jag sitter bara där och styr runt honom medan han dansar fram och följer minsta direktion han får. Jag hoppas, hoppas verkligen att vi får lov att visa vad vi går för på tävlingen för nu har vi något att visa!

Jag måste bara säga att han har utvecklats himla mycket sen han kom till Pehra som lagt
ner mycket jobb på honom! Det märks verkligen att han trivs här vilket är väldigt roligt :D

Vi övade förvänd galopp idag och galopp-skritt, skritt-galopp övergångar. Även ryggningar som vi gör suuper nu! För en vecka sen när jag bad honom rygga hade han huvudet i luften och backade motvilligt 2-3 steg efter ett tag. Nu gör han det som om det inte vore något speciellt allt :D

Jag har jobbat på min sits varje gång jag fått chans det senaste och det känns som det ger resultat. Det i samband med att jag försöker rida med händerna ihop (Ibland kommer jag på mig själv att ha löjligt stort mellanrum mellan händerna) och lyfta dom lite samt att ha lite mer vikt i stigbyglarna isf i sätet, jag tycker det känns som att Räkan trivs bättre med det.

WOW!

Ord finns inte för att beskriva dagens ridpass :D! Räkan var såå himla duktig!!

Jag är dålig på att rida 10 meters volterna runda så jag satte upp koner och övade i skritt trav och galopp. Eftersom jag visste att volterna var helt runda så kände jag ju precis när jag tappade yttersidan osv vilket gjorde att jag när jag red utan konorna så blev volterna perfekt då jag kunde förbereda mig så att jag inte tappade honom :)
Jag övade även själv på att ha en lite lättare sits (inspiration ifrån hoppträningen igår) och att lyfta upp handen lite :)

Han kändes lösgjord och superfin så jag övade förvänd galopp vilket han gjorde klockrent! Vi övade även på enkla byten vilket han även det gjorde klockrent! Har haft lite problem med att han blivit spänd i skritten i de enkla byterna men idag var han helt coollugn och gjorde suveräna fattningar!

Jag har även märkt att ibland tar för givet att fatta vänster galopp i vänster varv osv. Vilket man ofta gör så det är ju inte så kontigt men man vill ju att han går efter hjälperna och inte vilket varv man rider i :) Därför övade jag förvänd galopp, avsaktning till skritt och fattade rätt galopp, saktade av till skritt och fattade förvänd galopp (vilket var det luriga, ibland blev det rätt och ibland fel men efter några försök så hade han 100% fokus och fick allting rätt!!)

En annan sak vi övade på var ryggningar. Detta började jag att öva på ifrån marken :) Han har varit lite motvillig i början av ryggningen, misstänker att han inte riktigt förstår vad jag menar. Därför övade jag in ett komando när jag ledde fram honom. Vi stannade och jag sa "back" så backade han :D (Och han lär sig ju otroligt fort!) Detta använde jag när jag sedan red så jag gjorde halt och gav hjälperna samtidigt som jag sa "back" och han fattade ju direkt :D

Han fick så himla mycket beröm för det tycker jag är väldigt viktigt att ge när hästen gör rätt och är duktig! Det kändes som han blev så glad över berömmet att han ville försöka ännu bättre för att göra rätt! En sån härlig häst alltså :D <3
Finaste, bästaste pållen efter ridpasset :D

Hoppträning!

Ååh! Hoppträningen idag för Lollo var verkligen jätterolig! Kändes lite som jag skrattade mig igenom hela ridpasset :D För de första så var det jätte, jätte ovant att rida i hoppsadel framförallt att rida lätt, haha! Men efter ett tag var den riktigt bekväm faktiskt :D Och så skrattade jag lite åt mig själv för det känns ibland som jag har noll kontroll på mig själv när jag försöker få Räkan att komma rätt på hinderna. Känns som att mina händer är lite var och stans och det blir lite som de blir :D Men jag har mycket att jobba på och Räkan också så det är inte så kontigt :) Dock så såg det bättre ut än vad det kändes!

Vi övade lite banhoppning och Räkan var verkligen jätteduktig! Han har börjar bli kvickare i benen när han hoppar, han tar stora språng och använder ryggen väldigt mycket, vilket känns lite konstigt när man rider men det är ju jättebra! :)

Längtar redan till nästa träning! :D

Buuse!

Igår gjorde jag misstaget att öva dressyr ute i skogen med Räkis xP Red på en raksträcka efter jag värmt upp och övade galoppfattningar samt att samla upp honom och sakta av till trav, skritt eller göra halt. Han gjorde det jättefint verkligen och jag behövde inte ta alls mkt i honom för att han skulle sakta av :) Problemet var när vi skulle rida fram efter halterna. Han blev helt knäpp och kastade upp huvudet. Jag kunde inte ens ha minsta kontakten med hans munn för då började han studsa :/ Slutade med att jag fick släppa kontakten helt och vänta på att han gick framåt med bara små små signaler ifrån sisten. Sen blev det bara att öva halt-skritt, halt-skritt tills han coolat ner sig och rida hemåt :)

Anledningen att jag red ute var för att dem höll på att installera nya lampor i ridhuset och därför kunde jag inte rida där :P Eftersom jag har småpanik över att träna dressyr inför tävlingen ville jag inte missa chansen att öva med Räkan så då lät dressyr i skogen som en helt okej plan ändå.. Men aah, inte igen antagligen :)

För att en vanlig Lami-cell hjälm är för mainstream......


Så här ser min ut ;)

Haha uch! Jag märkte detta idag :P what do to?

Vi kämpar på!

Idag red jag på älskade Räkis igen :) Vi övade på ungefär samma saker som förra ridpasset, lite delar ut LA:2 bland annat förvänd galopp, 8 volter, framdelsvändningar osv. Det var riktigt klurigt att rida bakdelsvändningar, han vill gärna slänga ut rumpan och skynda sig igenom dem. Det funkar bra om man skrittar lite innan så han lugnar sig i skritten men i programmet ligger det mellantrav-skritt-bakdelsvändningar. dvs. tagga honom lite innan mellantraven och sen lugna ner honom, samla upp skritten få honom slappna av innan bakdelsvändningarna kmr ;P

Jag försökte mig på att rida några vändningar men märkte att han som sagt blev spänd. Därför gjorde jag dom lite större i början och fokuserade på att han skulle vara rätt ställ och formad samt placera hovarna rätt, var väldigt noga med att berömma (!) När han fattat detta gjorde vi dom i vanlig storlek och de gick jättebra :)

Red början av programmet idag och jag kom på en riktigt viktig sak!! så fort jag tänker "program" så slutar jag rida med sitsen, blir stumm i armbågarna och bara styr runt hästen. Idag övade jag på att tänka på att slappna av och det gick jättefint! 10 metersvolterna i galopp gick helt klockrent idag!
Har lite hopp om att kunna rida en godkänd LA:2 ritt nu ;) haha.
Räkans outfit-of-the-day :) Br schabrak och br lindor...


OCH I PAKETET FANNS...

Ett par Pikeur Candela byxor ;D Ingen gissade rätt, det var trots
allt bara en härlig människa som gissade! Tack för det ;D

Härlig dag!!

Idag var jag ute hos Räkan :D Jag var i stallet i hela 5,5 timmar(!) hade jättemysigt! :) Räkan hade rullat sig ordentligt så jag tvättade honom innan jag red och så fick han torka i solen medan han betade. Ridningen gick riiktigt bra! Vi red igenom en del delar ur LA:2 och det kändes rätt bra. Det var främst på 10 m volterna i galopp som han inte ville ha alla delar på rätt ställen så det fick vi öva på ett tag med det blev bra tillslut när jag red honom bättre i galoppen :)

Han fick ha sin snygga gröna outfit idag! :D och jag matchade med en grön t-shirt ;)
Fick hem ett paket idag... ;) Någon som kan gissa vad det är i? :)

RSS 2.0