DressyrbildBOMB

 
 
 
Parzival stack med Adeline på prisutdelningen ;)
 
/Amanda

Shopping ;D

Detta köpte jag idag :)
Benskydd stl XL, har redan två par stl L men de passar ej på Räkans bakben så köpte XL också :) 300 kr.
Tyglar läger/Gummi 250 kr.
Skärp 400 kr.
Sporrar från Sprenger 30 mm, 370 kr.
Hårdekoration, 100 kr.
 
 
/Amanda

DAG 1

Dag ett på horseshow har varit riktigt bra :) Var där med mina vänner Mimmi och Matilda.
Lyckades spendera upp mina sista pengar från förra lönen, tur att de kommer nya imon ;)
 
Detta har jag köpt hittils:
4 paket Kingslandstrumpor, 150 kr för 6 paket (!!)
Lackade, vita Kingland boots, 600 kr.
Roekl handskar, 2 par 280 kr/st
Och så har jag lagt undan en tävlingspiké från Kingsland dressage collection som är SÅÅÅÅ fin :D!!
 


Har ni köpt något kul??
 
/Amanda

Sebbe

Igår övade jag och Sebbe programdelar :) Satte upp dressyrstaket på ena kortsidan och domarbord för att se hur han reagerade på det, ganska så läskigt ;) Men efter ett tag så gick det jättebra :D Här är en liten film från passet:
 
 
/Amanda

Buuuse!!

Åååh finaste killen!! Han är så roooolig :D Idag var Räkan som en bomb i skogen, trippade runt och ville bara rejsa i galoppen!! Hahaha :D Passade på att öva piaff och passage, känns inte som han kommer ha svårighet att lära sig det alls -naturtalang :D (y)/Amanda

FILM

Här har ni filmen från tävlingen :) Den grövsta missen, i första förvända galoppen kommer inte riktigt med på film (Tur va väl kanske det ;) haha!) Och något jag måste öva på är de två serpentinerna i förvända, jag gör båda bågarna för små. Ser ni det andra enkla bytet så skall det ligga på linjen mellan E och B men det ligger några meter åt sidan, d.v.s. gör jag det svårare än vad det skall vara xD Onödigt... Hemma har vi 20x40 bana så jag har svårt att se linjerna när jag kommer ut och skall tävla på 20x60
 
 
 
 
/Amanda

DEBUT ! :D

Sebbe och jag är anmälda till vår första dressyrtävling ;) Blir LC/LB på billdal 25 maj, skall bli kul :D Nu på torsdag skall jag öva lite på att rida med dressyrstaket och dommarbord. Sebbe har antagligen aldrig tävlat dressyr så jag får se till att förbereda honom så bra jag kan :)
 
Ignorera tjockisen där på haha! ;) Bilden är från November.
Btw kan jag uppdatera med att jag nu tappat ca 9 kilo! Hejja mig :)
 
/Amanda

Resultat

Hallå på er!
Tävlingen gick bra idag :) Jag red fram för länge så Räkisen var trött inne på banan vilket resulterade i några missar varav en stor. Han bytte i förvända och bröt sedan av vilket resulterade i att jag fick fatta ny förvändgalopp, galoppera typ 2 språng och sedan göra det enkla bytet xD Lite kaosartat. Men vi fick 62,889%!!!! Så är JÄÄÄÄTTENÖJD :D Jag tänker bara hur det skulle gått om vi inte fått massa missar, då hade vi lätt blivit placerade! Det var nämligen så snopet att vi hamnade som första ekipage utanför placering :C Men men :D
 
 
Film kommer... någon dag :D
 
/Amanda

Normalt?

Haha, jag har aldrig sagt att jag är helt normal alltså ;) Jag lär mig genom att ifrågasätta och testa saker, det är så det alltid har varit ;) Köpte till exempel ett bett som skulle smaka äpple, så då var jag ju självklart tvungen att smaka för att se om det verkligen stämde? Tyckte inte de smakade så värst mycket faktiskt ;P
Ungefär ett sånt här från hööks var det :)
 
 
Iallafall så har jag nu själv testat hur det känns att linda benen med back on track haha :D
Mycket vackert...
 
 
Haha! Tummen upp ändå måste jag säga! Jag tyckte det var varmt och skönt med en avslappnande känsla. Så det är definitivt något jag kommer använda mig av! Räkan har även fått en back on track ryggvärmare och köpte även en ryggvärmare för mig själv också när jag ändå var på gång, inte samma model då förstås ;)
 
Jag har även testat att använda liniment OCH back on track. Något jag hört skall vara farligt för att det genererar allt för mycket värme. Dock tyckte jag inte att det "brände" som jag hade trott utan det var bara skönt när musklerna värkte. Sen är ju en häst alltid en häst och inte en människa men det är ändå nyttigt att veta ungefär hur det känns tycker jag! :)
 
/Amanda

Tagga tävling! :D

Imorgon bär det av till Bulycke för en regional MSV C:2, egentligen skulle jag velat starta två klasser men de var så många anmälda och det är lag div 1 final så dem har företräde. Räkan brukar ju alltid gå bäst i andra klassen när han fått kika sig omkring och lugna ner sig lite :) Inte att han är nervös utan mer överamitiös och taggad ibland. Men imorgon så satsar jag på en längre framridning innan klassen och hoppas att vi får till en bra ritt! Han har känts så gaalet fin de senaste så hoppas att jag kan få den känslan på banan! Målet är över 62%, d.v.s. MSV B kval men vi nöjer oss jättebra med en allmänt bra känsla genom programmet också! Vi är trots allt inte redo för MSV B än på ett tag men de är kul att ha kvalen fixade ;)
 
 
Här är en ovisad video från vår förra start. Iofs en programridning men ändå :)
 
/Amanda

Våååååååår :D

Idag fick Räkan årets första dusch!! Vilket måste betyda att det är vår nu :D Jätte härligt att få skölja av ett halvårs smuts!
 
Bjuder på några bilder från idag, min kompis Mikaela var med och red Pontus :)
 

 
 
/Amanda
 

RSS 2.0