Frågesvar!

Fråga från Hanna:
Hej! Det vekar som du är på olika stall hela tiden :P eller så är det jag som inte hänger med haha. ;) Men jag undrar om inte du kan berätta vilka olika stall du är på och vad du gör eller rider för olika hästar i stallen. :)
 
SVAR: Jo jag är runt på en del ställen ;) Först och främst har vi ju Mölndals ridklubb. Här jobbar jag 4 pass/vecka, trivs superbra här och jobbar även under sommrarna men då kallas vi för ranchens ridläger :) Här rider jag Sebastian varje torsdag, Rigoletto på helgerna (När jag hinner) och just nu även Marley då hon som hyr honom brytit armen. Sen så rider jag i Lerum på ett stall som heter Aspenäs säteri. Det är ett privatstall där Rekord, a.k.a. Räkan står. Honom rider jag 2 dagar/vecka och tävlar i dressyr på LA/MSV C nivå. Detta stallet jobbar jag inte i utan det är bara rent nöje ;). Göteborgs fältrittklubb jobbar jag på varannan helg men där rider jag inget utan det är bara arbete. Enstaka gånger har jag ridit någon häst men inget värt att nämna. Däremot var de här jag lärde mig rida och jag har tidigare ridit många hästar som varit uppstallade här.
 
 
 
Fråga från Lisen:
Hur lång är du?
Hur hög är räkan?
Vad ska du göra i framtiden, alltid jobba med hästar eller plugga?
Har du jobbat nåt med unghästar? :)
 
SVAR: Jag är 184 cm lång och Räkan är ca 170 cm i manköjd. Jag vet faktiskt inte vad jag vill göra i framtiden utan det är något jag försöker komma på... inte så himla lätt :D! Men jag vill inte jobba med hästar för att jag är rädd att tröttna, jag har gjort det innan och de kan hända igen. //Om jag får dra in på ett litet sidospår så tycker jag att när man jobbar med hästar måste man alltid vara medveten om att det faktiskt är djur man håller på med. Hästarna har känslor och personligheter. Jag tappade intresset när jag var tvungen att stressa i stallet, stressa när jag gjorde iordning hästen, stressa efteråt osv. Jag fick aldrig tid att bara pyssla med dem. Då tappade det hela meningen för mig...\\ Drömmen hade såklart varit att driva ett eget stall men inackordering, utbildning och försäljning, då hade jag lätt kunnat tänka mig jobba med hästar. Men jag siktar på att ha ett vanligt jobb med hästar som ett jättestort intresse :) Jag har jobbat lite med unghästar, longering, sadelinvänjning och ridit/tävlat en unghäst. Men jag skulle aldrig ge mig in på att utbilda en unghäst själv i dagsläget.
 
 
Fråga från okänd:
Hej! Vem är sebbe och hur gammal är han? :)
 
SVAR: Sebbe ägs av familjen adolfsson som har honom uppstallad på mölndals ridklubb :) Han är en 15 år gammal hopphäst som jag rider i dressyren. Sebbe är ca 160 cm och tävlar 100-105 med Nathalie.
Sebbe och Nathalie på träningen igår :)
 
 
 
Fråga från okänd:
Vill du ha en egen häst? ;)
 
SVAR: himla klurig fråga ;) Självklart VILL jag ha egen häst, det vill jag verkligen. Men det är ju inte så enkelt... Ekonomiskt sätt kan jag ha häst nu när jag jobbar men sen så är jag snart 20 år och måste tänka på framtiden. Jag vet inte om jag vill plugga utomlands efter sommaren eller om jag får heltidsjobb och inte har tillräckligt med tid över. Då är det dumt att ha en häst att vara fast med innan jag vet till 100% att jag har tid och ork. Jag har funderat på att ha foderhäst och funderar fortfarande, letar lite också ;) så vem vet...
 
 
/Amanda

Kommentarer
Postat av: Frida -Gratis bloggdesigner

Fin blogg du har:)

2013-01-01 @ 21:43:05
URL: http://fridaaaxelsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0