Bad!!!

Igår red jag och några andra ifrån Ranchens iväg och badade med hästarna :D Jag red på Michel först men han va inte så pepp på att simma så då bytte jag till Gizmo nere vid sjön ;) Förra gången Michel va nere vid badet så hade han tydligen åkt helt under ytan när han skulle börja simma xD Så vi nöjde oss med att han fick plaska lite :)
Jag och Michel
Jag och Gizmo är längst ut ;)
Johanna och Edvin
Gizmo o jag (:
från v. Revel, Gizmo, Michel o Edvin
fr v. Edvin, Sebastian o Michel
Avslutar med en härlig bild på Linda (ridläraren) o Gizmo ;)
/Amanda

Fölvisningen...

...Gick superbra ;) Be-Me som fölet heter vann! Riktigt roligt då det är andra året i rad jag är med när Christels föl vinner. Förra året var det visning på samma ställe o då vann Christel med sitt föl Zo-Ho. Iaf va dom rätt snåla med poängen och det var bara ett föl som ens kom vidare till ringen, Be-Me ;) Man behöver minst 48 p för ringen och där samlas sedan alla föl för att en vinnare skall utses. Men eftersom vi var dom enda där så vann ju Be-Me direkt. :D Jag tog massa foton med pappas kamera men sladden är på vifft så det får räcka med bilder på fölisen sålänge ;) Laddar upp bilderna när sladden kommit till rätta :).


/Amanda

Mille ;)

Idag red jag Mille igen, gick helt okej och i slutet blev han riktigt fin! Dock känns det som att vägen dit är för krånglig och att jag inte riktigt har koll på allt. Iofs förståeligt eftersom jag inte tränat dressyr ordentligt på över ETT ÅR, dvs. i mitt fall för Christel. (För er som inte vet är Christel Oscarsson min dressyrtränare, har ridit för henne i några år samt tränat på flera av hennes hästar och även tävlat lite på hennes förra unghäst) Iaf, det känns som jag och Mille behöver komma in i ett system och börja träna regelbundet för att få lite ordning på saker o ting :) När han kommer tillbaka till sitt vanliga stall igen så kommer jag definitivt börja träna!! längtar...


Här är några bilder på Mille när han va med mig på jobbet ;) -Dvs Ranchens Ridläger :)

/Amanda

Fölvisning

Imorgon skall jag med och kolla när min tränares föl visas upp :) Skall bli sjukt kul o se eftersom fölungen är så himla fin både i kroppen o i rörelse. Dessutom har jag även ridit fölets mamma som gått dressyr upp till intermediaire I.
Mamma Nyancé och Be-Me
/Amanda

Uppdatering (:

Idag har min sneela pojkvän hjälpt mig att fixa lite med bloggen :)
Eventuellt så kmr min kompis Mimmi gästblogg lite här framöver :D
Isf kommer hon presentera sig inom kort ;) Kram på er!

Riiidning ;)

Idag så red jag Mille (: Mathilda var med men hennes kamera hamnade hemma så det blev inga bilder tyvärr, bara en video när jag lägger ner honom i slutet av ridpasset xp Iaf så kändes han väl helt okej. Han blir lätt spänd när man driver på och det gäller att göra allt precis lagom så att han inte tappar formen. (: I slutet fick jag iaf till det så jag blev nöjd ;) Padden som jag köpte satt föresten bra, jag fick bara klippa till den en aning.
Äldre bild på oss... (:
/Amanda

Hästjobb

Har under bara tre veckor eller något fått chans till massa hästjobb. Flera utomland och något i Sverige, hur kul som helst! Jag är definitivt inte orolig för att inte få jobb efter studenten längre, längtar efter att få komma ut o jobba!!!
Hatar att jag jobbat klart på Ranchens ridläger för iår också :C Vill ha nästa sommar nu! ;P


-Kan bland annat på jobb i Tyskland hos Paul Schockemöhle ;)
/Amanda

Tankebubbla ;)

Jag är helt och hållet medveten om att många inom ridsporten tkr att jag "tror mig."
Faktum är att jag har åsikter om det mesta och jag vet hur jag själv vill ha saker o ting. Sen så är jag inte så dum att jag tror att jag är bäst på allt, tro mig det är jag INTE xD! Jag har massor att träna på. Bland annat tkr jag att jag har den sämsta sisten på hela jorden. Men det är så himla tråkigt när folk snackar skit bara för att man har en åsikt som man står för... Just saying ;)

Hjälm ;P

Igår åkte jag och mamma runt tre hästar i kungälv för o kika lite. Jag hade bestämt mig för en hjälm ifrån hööks som jag skulle köpa men hittade en Lami-cell hjälm på tre hästar som jag köpte istället ;)


Denna hjälmen kmr jag ha som "vardagsridhjälm" inte till tävling (om jag inte skall hoppa) planen är att senare införskaffa en Charles Owen Fiona hjälm för dressyr (:


Varför ldtDressage?

Ni som besökt bloggen kanske undrar varför den heter som den gör, ldtdressage.blogg.se. Egentligen är det ganska enkelt :) Jag har kännt tre hästar som gjort stor skillnad i mitt liv. Dessa är Louis, Don Design och Trigger
-Där av LDT.


Louis skötte jag på ridskolan när jag var yngre i två år innan han togs bort 2006 pga en skada på strålbenet.
Don Design var min tränares häst, han togs bort i augusti 2010 pga en okänd skada som gjorde att han aldrig skulle bli bra igen. Vi tävlade på LC/LB nivå och han blev bara 6 år gammal.
Förra fredagen var det ett år sedan han togs bort. </3
Trigger, som nog var den jag fastnade mest för togs bort i april 2011.
Vi kämpade oss upp ifrån LC till Msv C nivå i dressyren och jag lärde mig otroligt mkt ifrån honom :) <3
/Amanda

Godkväll på er (:

Idag har jag haft en rätt chill dag. Det började med att jag jobbade i på Gfrk 7-11 -Dock utan att hon som jag skulle jobba med kom. Vet inte vrf men det va dålig stil... Allt tog dubbelt så lång tid att göra o jag tror knappast jag får mer betalt för att ha gjort hennes arbete också xP, slapp iaf mocka för henne.
Igår fick jag äntligen hem en padd som jag beställt ifrån Horze.se. Den är lite ovanlig då den ser ut som en vanlig padd men den är utskuren vid manken. Den blir nog perfekt under dressyrsadeln då hans manke i nuläget går emot sadeln ngt och den behöver lyftas upp. :)
Here it is :)

Hejsan och välkommen!

Jag heter Amanda och är 18 år. Hästar är mitt största intresse och jag hyr en häst 2-3 dagar/vecka som heter Millennium (Mille). Honom har jag ridit sedan början av sommaren 2011 och jag trivs superbra med honom :)

Denna blogg har jag skapat endast för att kunna skriva av mig, dela med mig av mina tankar osv. Mestadels kommer det handla om hästar, till typ 99% haha ;) so prepare!
/Amanda

RSS 2.0