Underbara häst <3

Red Mille idag och det gick så himla bra :D Red honom på kandaret men började (som alltid) att rida fram med bara bridongtygeln för att jag vill inte att han skall få känslan av att jag bara tvingar honom att jobba utan vill kunna rida honom ordentligt utan stångtygeln med. Skrittade mycket och fick rida igenom högersidan ordentligt, han var lite motvillig men när jag väl fått in högerbogen blev det mkt bättre och han började tycka de va jobbigt :)

När jag värmt upp kortade jag stångtygeln och började jobba i trav (nedsittning) på volterna och så gjorde jag några öppnor. Sen när galoppen var bra åt båda hållen så gick jag ner till traven igen och började rida som sjutton ;D Satte mig ordentligt på rumpan och kunde sitta emot när han ville springa på fast ändå behålla formning och ställning. Det kom till mkt bra användning när jag skulle rida på med framåt i traven, när jag rider för mkt framåt så sitter jag inte ordentligt och då tappar jag honom lätt nämligen :) Men jag satt bra och lyckades på till 3/3 bra ökningar i traven :D. Övade även några smådelar ur programmet bl.a. öppna längst långsidan sen en 10 m volt och sen sluta :) det gick fint.

Förhoppningarna inför tävlingen på söndag har ökat. Bara jag lyckas rida såhär bra på söndag, de måste jag fanemej!

kram på er! <3

/Amanda

Wtf??

Gick in på tävlingsdatabasen och snubblade över mina o Milles tävlingsresultat. Såg att det stod att vi fått 51% på vår senaste LB-start i partille. Väldigt wierd eftersom vi red på 63%?! Kul att det står registrerat o allt på nätet xP

Protokollet ifrån tävlingen:
Segt xP


/Amanda

Hejsan ;D

Har inte bloggat på länge, jag vet :) Men har inte direkt haft motivationen till det tyvärr ;P

Har iaf anmält mig till KM i dressyr på gfrk nu. Hade velat rida LA men det finns ingen "vanlig" LA klass utan bara LA P:1 (Som även storhästar får rida på KM) Jag har bara tänkt rida en klass så det stod mellan LB:3, LA P:1 och MSV C:1. Eftersom det antgaligen är vår sista dressyrtävling kände jag för att satsa lite. Så vill inte rida LB:3. Sen så är LA P:1 och MSV C:1 i stort sett lika dana bara att C:1 är på långbana och så ligger slutorna längst väggen isf på diagonal linje. Och jag o Mille gör slutorna bättre på rak linje så har faktiskt anmält mig till MSV C:1.

Men i värsta fall om det inte känns bra veckan innan elr om jag får kalla fötter så tänker jag rida LB:3. Sen så rider faktiskt jag MSV C:1 bättre eftersom det händer saker hela tiden. Jag hinner inte sitta och oroa mig så mkt eftersom jag nästan hela tiden förbereder eller utför en rörelse :)
Älskar att tävla :D Förmodligen så skall jag rida KM i hoppning den 11
också men det är bara för skoj skull :) Inte dirket som jag har någon chans haha :D

BTW så är Mille är världens bäst häst :) :) <333
/Amanda

Markarbete

Idag red jag lite markarbete med Mille :) Började med att skritta fram ute sen red jag lite dressyr med skänkelvikningar osv :) I ridhuset hade jag lagt fram en markbommar och ett lågt sockerbitshinder på två av voltens vändpunkter. Dessa jobbade jag lite med att rida emellan och även rida i en 8-volt och byta galopp över bommen. :) han va jätteduktig och tyckte det var kul :)


Jag vet ju inte direkt när Mille kommer säljas därför känns det inte så värt att satsa på dressyrträningar osv. eftersom jag ändå är såpass duktig redan så kommer jag inte utveckals enormt på den tiden vi har kvar. Däremot tkr jag det är skiitkul att hoppa med honom :) Hoppning är ngt jag aldrig har tränat eller satsat på därför är det extra kul och jag utvecklas mkt. I början när jag hoppade Mille var jag väldigt nervös på "höga hinder" som egentligen inte var så höga alls, typ 80 cm :P. Så anledningen (tror jag) till att jag börjat tycka det är så himla kul är för att jag utveckals fort :) och så märker jag att Mille tkr det är skitrolig vilket gör de hela bättre ;D

Jag är nämligen typ sämst på att hoppa så står man på 0 kan man bara jobba sig uppåt ;) Jag har ingen som helst hinderkänsla så det är väl den jag tränar mest på när jag jobbar med markarbetet.
/Amanda

Bamse (:

Idag var jag uppe på gfrk och kollade när Mathilda red :) Fick även en förfrågan om att rida på en privathäst som heter Bamse, vilket jag (såklart) inte tackade nej till :) hade dock inga ridbyxor eller ngt så vad som syns på bilden är ett ihopplock av vad jag lyckades hitta haha :P

Bamse stod tidigare på ridskolan där jag red så jag har suttit på honom förut men det var för ca tre år sedan. Han är jättetrevlig att rida och lika snäll som stor (han e väldigt stor ;)) Lite seg för skänkeln var han men han är så härlig att rida annars så det gör inte så mkt :)

/Amanda

Without you i´m barely breathing...

Jobbiga tider drar upp jobbiga minnen :( </3 Saknar dig.

Hatar att behöva se vänner gå igenom samma sak som jag gjort
allt för många gånger, ingen förtjänar det...

Tänker på dig Julia <3

/Amanda

Stövlar

Har tappar "bloggsuget" så uppdaterar inte så mkt just nu :P
har iaf (förmodligen) hittat ett par stövlar jag skall ha. Mina som gått sönder skall jag laga och ha hemma på träning så kommer jag bara ha de nya när jag tävlar elr ska fotas, typ :)

Tror att stövlarna är en Love/Hate thing :) Antingen gillar man dom, elr inte. Jag älskar dom iaf :D Pricken över i:et hade varit med dragkedja där fram isf där bak men skit samma ;) Dom är inte så farligt dyra heller (:
Skall också köpa ett par hv-pologummistövlar. Skulle få ett samtal ifrån affären när
dom kom in i min storlek, men dom lär ha missat det för de va ett bra tag sen nu xP
Imorgon skall jag hoppa lite med Mille och sen ska jag rida igen på eftermiddagen
för att visa honom för ngn som ev. är intresserad av att köpa honom.

/Amanda

Tävling :)

Jag är med och tävlar om ett shockemöhleschabrak
och lindor på http://topdressage.blogg.se

/Amanda

Mille :) <3

Idag red jag Mille igen :D Vi skrittade ut en liten runda och red sedan i manegen en liten stund. Jag värme upp honom i trav och galopp och den hoppade vi ngra skutt över ett hinder ;) Han var jätteduktig och väntade bra på mig! Är faktiskt riktigt sugen på att rida ngn clearround elr liknande på honom hihi :D <3

Red Dessie också det gick inte så bra idag :P

/Amanda

Dag 6 - Alla hästar i stallet

Bättre sent än aldrig ;) Inlägget var bara 10 dagar för sent :)
Här kommer iaf bilder på alla hästarna i stallet där Mille står :D


Börjar längst ner i stallet... :)
Verona, är en D-ponny (?) :)
Talvano :)
Beauty
Lilla söta Roxanne (?) som är gymkhanaponny
Mulle :D
O så Mille såklart <3 :D
Lucas, ser ut som en mysig nallebjörn ;) Han är nordsvensk.
Dessie
De två nordsvenskarna Rema och Simone :)
Har inte lyckats lära mig vem som är vem än xP
Nizze
Candy (:
Och sist men inte minst, nordsvensken Pontus :D
(Som även min pojkvän heter hihi ;))

/Amanda

RSS 2.0