Dagens ridning :)

Idag red jag Dessie för andra gången, det gick verkligen mkt bättre denna gången än den första! Hon är som sagt väldigt knepig, har ingen bra takt i traven och vill inte riktigt acceptera innerskänkeln i högergaloppen. Men hon är rätt trevlig :)

Idag så skrittade jag fram länge och gjorde lite skänkelvikningar mm. så hon verkligen tog de sidförande hjälperna. I traven så jobbade jag mkt med takten och formning i hörnen och även här lite skänkelvikningar. Tog henne några få steg i öppna och sen in på en volt så hon fick följa med mig ordentligt. I v. galoppen som är rätt bra ifrån början jobbade jag bara på att hon inte skulle tappa ytterbogen samt få lite mer power i henne utan att hon springer på fortare :) Innan högergaloppen som är den kluriga flyttade jag henne lite utan h. skänkel och fattade sedan :) Jag höll henne så rak jag kunde så hon inte skulle falla inåt och efter ett tag när hon hittat en bra balans så började jag ställa henne lite.

Jag ledde henne ute när jag ridit klart. Då var hon faktiskt riktigt jävlig mot mig :/ Hon blev "rädd" för ngt och ist för att hoppa framåt eller bakåt så kastade hon sig rakt på mig, gång på gång på gång. trots att jag hade ett spö och var jättesträng på att markera att hon INTE fick hoppa mot mig. Men det verkade inte gå igenom alls.. Aja tur att ridningen gick bra iaf :D
Efter jag ridit på Dessie så red jag på min käresta Mille :D Jag red ut tsm med Saga och Mulle, det var jättemusigt men vi tog bara en lugn tur i skritt o lite trav. Skall rida båda pållarna imon igen, funderar på att ta några skutt med Mille men jag får se :D
Mille o Mulle ;D
Lånade min kompis sporrar eftersom jag glömt mina hemma :D Coolt med rosa sporremmar även om det inte passa in på mig :P Men OM jag hade ridit ett sto och tävlat hoppning hade jag LÄTT skaffar en awesome rosa outfit, tycker det är så himla snyggt :D Rosa är ju trots allt min favoritfärg :D

/Amanda

Tävlingsupdate.

Var ju och tävlade i söndags med Mille LB/LA. Förra gången fick jag 59% i LB och 58% i LA, målet var att få högre denna gången :) Innan klassen kändes han helt suverän på framridningen, detta trots att det var supergeggigt och Mille tyckte det va äckligt som sjutton :D Väl inne på banan blir jag alltid så himla nervös och det blev tre större missar: Takt inslag i skritten, Ett galoppsprång i mellantraven och så ryggade han i första halten :/ PLUS att jag gjorde sista halten på fel ställe, vid X ist för vid dommaren (-2 poäng). Men trots allt detta så fick vi 63% och jag var supernöjd :D!

Andra klassen gick inte alls bra xP Han kändes lite loj på framridningen så jag fick väcka upp honom en del men när vi kom in på den torra banan efter att ha varit ute i geggan så tyckte Mille att han kunde springa fortare :P. Därför bromsade jag honom genom hela programmet typ. I galoppen kändes det som att hans ben flög åt alla möjlig håll och han bytte galopp i den förvända galoppen. Fick en 2:a på den med koefficient så det blev 4 poäng xP Missa massa på de. Nådde inte mitt mål med tävlingen utan fick sämsta procenten jag ridit på någonsin, 54,xx%. Men det blir inte bättre av att sura :D Han var super i första klassen och båda framridningarna var underbara så jag är riktigt nöjd ändå!
/Amanda

.

Dagens ridpass gick inte så jättebra, jag red för dåligt. För en gångs skulle va det högersidan som jag inte riktigt fick ordning på, de brukar vara vänster :P Typiskt mig som vill att allt ska kännas bra innan jag lägger av så jag red honom lite för länge idag med tanke på att vi skall tävla imon. Hoppas inte han blir trött :/ I slutet på ridpasset gick det iaf bra i både höger -och vänstergalopp så då la jag av direkt.

Han fick lite massage av mig efter ridpasset, dock vet jag inte om han tyckte det var så skönt xP Men när jag masserade halsen verkade han gilla de iaf :)

Inte nog med att ridningen inte gick så bra så pajjade mina stövlar... TYPISKT :C Hela dragkedjan e pajj så får typ tejpa ihop dom imon elr ngt... Det blir nog fint (y)


Men bra är iaf att trots ridningen och stövlarna så är jag positiv till själva tävlingen (dock var jag inte det för ngn timma sen xP) Men det känns rätt bra faktiskt, kan programmen och vet hur jag skall rida och vad jag skall tänka på. Satsar på högre procent än förra gången, det är mitt mål ;D

/Amanda

Tävlingsupplägg

Upplägget för mina ridpass denna veckan blir inte alls lika planerade som innan förra tävlingen men det skall nog gå fint ändå :)

Tränade ju i tisdags och idag hade jag tänkte att han skulle få komma ut i skogen o ha det lite mysigt ;D Så det blir egentligen bara lördag, alltså dagen innan tävlingen som jag hinner rida honom ordentligt då jag inte haft honom ons elr tors. Men då får jag rida honom detso bättre då ;P Skall skriva högskoleprovet på lördag också så det blir nog en fullspäckad dag (:

På lördag tänkte jag jobba mest på grunderna, och nöta in alla Bethines tips så jag inte gör sånna dumma slarvfel som förra gången, typ glömma av att rida ordentligt, hallå? xP
Och så är det nog dags att börja öva in programmen.. Men LA:1 sitter rätt bra sen förra tävlingen så det är bara LB:1 jag mst träna på :)

/Amanda

Ny Grand Prix-häst till Edward Gal!!

Efter att Blue Hors sparkat sin förra beridare Sune Hansen så kommer en av stuteriets största stjänor, Romanov, numera ridas av Edward "Dressyrkungen" Gal. Blue Hors hoppas på att Romanov blir hästen som får följa med Edward till OS 2012. Mer info för intresserade finns här <- Klicka :D
Här är en bild på Sune och Blue Hors Romanov. En riktig snygging!


/Amanda

Fördommar

Såg att dressyrmupparna lagt ut fördommar som finns i allmänhet om dressyrryttare :)
Tänkte jämföra dessa med mig och se vad som stämmer in ;)


Dressyrryttare /  [X]=Stämmer in på mig [ ]=Stämmer inte in på mig

Rider aldrig ut [ ] Finns inget mysigare än att vara ute och luffsa i skogen :D

Rider alltid med skarpa bett och sporrar [ ] Rider ofta med sporrar (ej ute) men aldrig skarpa bett, dock på kandar ibland :)

Är rädda för att hoppa [ ] Looove it! :D Är sämst men det är himla roligt!

Det dyraste är det bästa [X] Tyvärr stämmer detta in bland mina åsikter xP Men ofta har dyra märken bättre kvalité och inom ridsporten behöver saker o ting vara slittåliga.

Är bitchiga och otrevliga [ ] Det tkr jag inte :) Fast jag är väl inte alltid snäll mot folk som är dumma mot mig :P

Ser ner på de som tävlar på lägre nivå [ ] Nejdå :) Man måste börja ngnstans! :D

De tycker att Pikeur är det ända rätta och ingenting annat [ ] Finns många andra bra märken även om detta är ett av mina favoriter :)

De älskar att rätta andra, men klarar inte av att själva bli tillsagda [X] (a) hehe. Måste erkänna att det kliar i kroppen när man ser någon göra uppenbara fel (Som alla gör ibland ;)) däremot gillar jag inte att påpeka det till personen för det känns som jag hackar på dom. Därför håller jag nog tyst om jag inte vet att personen vill ha hjälp :) Och ja, jag hatar att bli tillsagd av personer som inte äger hästen jag rider på, som jag inte betalat för att träna mig eller personer som inte är nära vänner till mig som jag vet rider bra.

De älskar att skryta om tävlingsframgångar och hur hög ridbarhet deras hästar har [x] Har ju ingen egen pålle men jag pratar nog rätt mkt om de hästar jag rider, ja :) Men babblar inte bara om det positiva och försöker få dom framstå som 1-klassiga Grand-Prix hästar ;) Så jag vet inte om jag kan kalla de skryta men kryssa i den ändå :D
/Amanda

Dubbelträning :)

Idag tränade jag med Mille och Dessie :)
Jag red Mille först och det gick sjuukt bra :D han e så duuktig! Vi övade lite delar ur LA:1 som var lite knepiga. Och i slutet fick jag till det riktigt bra! Övade på att få honom leda mer med frambenen i skänkelvikning och att jag skulle rida galoppen bättre :)
Sen red jag Dessie, för första gången någonsin kan jag tillägga också :) Hon var riktigt riktigt knepig må jag säga. Övade jättemkt på att hitta en bra takt i traven, gick väl sådär :) Men när jag väl hitta takten blev det skillnad direkt. Galoppen var mkt bättre, särskillt vänster. Skall rida henne några gånger så då får jag öva lite mer :)
/Amanda

Gfrk :)

Idag var jag en sväng på Gfrk för att träffa min kompis Mathilda och kolla på när hon red :)
Hann inte mer än hälsa på henne innan jag märkte att hästen i boxen bredvid låg ner, med tanke
på att hästen ägares för några dagar sen skrev på fb att den haft kolik blev jag misstänksam...

Sen kom det några vuxna och vi konstanterade att den inte alls såg ut som vanligt. Han hade lite magljud men flemade (vilket han tydligen brukar göra när han har ont i magen), ville lägga sig ner och såg allmänt hängig ut. Så jag fick rycka in och gå ut och promenera hästen. Gjorde det två gånger under eftermiddagen tills hästens ägare kom.
Som tur va började han piggna till redan efter första promenaden :)
och veterinären kom senare på kvällen. Förhoppningsvis mår han bra igen nu :D


Fotade Mathilda lite när hon red också, jag e typ sämst på att fota
(iaf medveten om det haha ;)) Men förhoppningsvis blev det ngra bra bilder :D
Här är en bild på Mathilda o Chamme (lånad ifrån hennes fb :P)
/Amanda

Tävlingsbilder

Här kommer några bilder ifrån min förra tävling med mille
(även våran första). Tävlingen gick den 2/10 på Gfrk :)
Bläääh på min sits!! Kan iaf uppdatera såhär tre veckor senare att min sits
redan är betydligt bättre ;)! Och imorgon blir det två träningspass för Bethine! :D

Dag 5 - Favoritbilder jag (inte) har tagit

Okej, jag fotar inte så mkt :) Dom fotona som jag har på hästar
med bra kvalité är det oftast ngn av mina vänner som fotat :)
Men dessa är några av mina favoriter:
Foto: Mathilda Svennung
Foto: Julia Franzén
Foto: Maria Norin
/Amanda

Wiiie

Haha idag var det minst sagt fart på Mille när jag red ;D I början hoppade han bara upp och ner när jag försökte rida ordentligt. Jag kunde inte rida skänkelvikning för han trippade bara på stället och han ville inte korsa bakbenen alls, han tog bara pytte små steg. Så det var liksom skritt och trav rakt fram annars skulle han galoppera på stället :p

Det tog ett riktigt bra tag innan jag fick hyffsad ordning på honom mot slutet. Han har precis bytt foder och så hade jag hoppsadel + att jag hade ställt fram ett hinder så det var nog därför han va på sånt humör ;). Det är ändå roligare när hästarna är piggare och vill något än när dom är sega och inte vill något alls :) Tog några skutt i slutet också! Det tyckte han var huur kul som helst xD Synd att jag e så dålig på att hoppa bara haha :D
Haha han ser lite överaskad ut :D
Mulle ;D
/Amanda

Dag 4 - Det här är jag bra på

Jaa.. Jag är nog bäst i världens på att vara självkritisk. Bilder på mig som andra kan tycka e fina hatar jag, när någon tkr det går bra kan jag vara jättemissnöjd xP I många fall kan jag vara mer missnöjd än vad jag ser ut också haha :) Jag vill alltid göra mitt bästa och blir jävligt arg på mig själv när jag inte presterar utifrån (helst bättre) än mina förväntningar ;P Sätter jag t.ex. ett mål på en tävling att få 60% blir jag bara riktigt nöjd om jag tsm med hästen presterar över mina förväntningar. Inte så bra men jag kämpar alltid hårdare :)

Men att vara självkritisk är inte en jättepositiv egenskap,
så jag tar en positiv också :)
Det skulle vara att jag har lätt för att "analysera" nya hästar. Jag har ridit/tränat många olika hästar så jag har testat många olika personligheter och svårigheter hos dom. Allt ifrån hästar som gått Intermediere och tränat galopppiruetter, piaff, passage, galoppbyten mm. Till tillridningshästar som ens förstått innerbörden av ytterskänkeln. Alla hästar behöver jobba med olika saker och jag säger inte att jag kan hoppa upp på vilken häst som helst och rida helt klockrent. Men jag kan iaf förstå vad som behöver göras och göra det så gott jag kan :)
/Amanda

Tandläkaren (:

Igår var tandläkaren och kollade på Mille o Mulle (Tinas hästar). Mille var sååå duktig och behövde inte lugnande, inte ens för korrigering av tänderna längst in som brukar vara nödvändigt :) Han såg nervös ut men höll sig lugn. Han hade fina tänder men det behövde raspas lite längre in i munnen :)
Mulle fick lite lugnande medel däremot så han blev liite trött ;)
Red Mille såklart också, Han va jätteduktig och arbetade bra! Han blev riktigt svettig så han fick en dusch efter ridpasset. Nästa vecka skall jag försöka boka in träning med Bethine igen, då skall jag rida två hästar - Mille och Dessie. Måste ju få träna lite extra då det är tävling den 30:e igen! :D
<3 <3
Detta var den enda bilden jag lyckades ta på Dessie, inte direkt ifrån hennes bästa sida haha x) Men här e hon iaf :)
/Amanda

Gårdagen

Igår så var jag vikarie på en Ponnylyckans ridskola som ligger i Landvetter :) Hade två grupper en 1+ och en 2+. Det var jätteroligt och eleverna var superduktiga, ponnyerna med ;) Detta var som första grupperna jag vikarierat för som har lärt sig galoppera och dom skötte det galant :)
Vaja och Astro
Åh, Astro är coolast ponnyn på hela stället! Hur söt som helst och en kanonponny!
Han gör precis det han blir tillsagd och är en riktigt stabil kille.  En riktig pärla!
En till bild på Astro bara för han e så söt ;)
från v. Mazarin, Fabbsan, Trollet och Atlas.
Kortet är dock ifrån ponnyernas bästa sida... hehe (:
/Amanda

Dag 3 - Det här behöver jag träna mer på

Min sits!, min sits, min SITS!

Jag hatar min sists ifrån topp till tå så det är något jag tränar på mycket! Redan efter första lektionen för Bethine kändes det att jag satt bättre :) Men jag har inte alltid varit såhär missnöjd med min sits, när jag tränade aktivt för Christel var den bra men sen har det bara gått utför, till nu ;)
Här ser ni mitt problem till viss del. Iofs rider jag i alr sadel på en "för liten" häst, (detta kortet är taget sommaren 2010). Men Jag faller framåt med överlivet istället för att sitta ordentligt på rumpan och sträcka upp mig!
/Amanda

Dag 2 - När jag började rida och varför?

Att jag över huvudtaget började rida är en rätt lång historia ;) Men för att göra den lite kortare så red alla mina nya bästa vänner, Emma, Mikaela och Lisa. Varje gång vi skulle vara tsm så ville dom åka till stallet, vilket jag tyckte var skit tröökigt... Jag vågade inte ens gå i stallgången utan att ha en person på varje sida om mig ifall hästarna skulle sparka (Dom står i spiltor på gfrk, mitt emot varandra så alla hästarnas rumpor är mot mitten av gången.) Och om dom fodrade hö så att det var en kärra i gången så väntade jag hellre än att gå förbi :P

Det tog ett bra tag innnan jag ens vågade hälsa på en häst, men jag kmr mkt väl ihåg att Brisco var den första ;) Sen så träffade jag Louis och blev helt fast då fick jag även en plats i en grupp på ridskolan :) kom ihåg hur jag började gråta när jag red på Oliver utan säkerhetsväst för att han drog ner huvudet...haha, stallet lataste och snällaste häst x) Tjaa, det säger nog rätt mkt om hur skrajj jag var :) Tycker jag har kommit en bra bit på vägen såhär 7-8 senare ;)
En gammal bild på mig och Louis :)
/Amanda

Dag 1 - En bild på favorithästen

Dag 1 var lätt :D Självklart är Mille favorithästen ;)
Denna bilden på Mille är även bakgrund på min nya telefon ;)
Det kändes fel att inte lägga upp en bild på Trigger. Även fast han inte finns mer så betyder det inte att han är bortglömd (L) Han var trots allt min favorit ända sen 2006, och jag har lärt mig nästan allt jag kan på honom :)(L) Min pärla <3
/Amanda

Hakar på trenden ;)

Skall göra mitt bästa för att följa listan ;D
/Amanda

finally!

Äntligen har jag skaffat mig en ny telefon :D Det blev en Samsung Galaxy S2, vit dessutom :)
Än så länge är jag supernöjd men jag har inte riktigt lärt mig allt än xD
Min fina Iphone 3G...
Den nya ;) ett uppbyte, eller va säger ni?
/Amanda

Litar du på din häst?

*Tankebubbla* :)

Om du inte litar på din häst, kan du då förvänta dig att den litar blint på dig?


Som ryttare anser jag att det är mitt jobb att berätta för hästen vad som är farligt och vad som inte är det. Som en situation jag hade med Mille här om dagen; Skrittade över en "bro" men vatten på båda sidorna och så märke jag att han blev lite nervös och stissig, han gjorde inte något dumt men blev lite orolig. Hade jag kortat tyglarna och spänt mig vid det läget i ett försök att "förbereda mig för att något skulle hända" så hade jag bara sagt till honom att det var något att passa sig för. För om jag , som hans "ledare", blir nervös är det självklart för mig att han också blir det.

När såna situationer uppstår fortsätter jag alltid skritta på långa tyglar och prata med honom lite uppmuntrande och ger honom en liten klapp på halsen, det funkar oftast väldigt bra och min "lunghet" smittar av sig till honom :) Sen så är det alltid bra att ha i bakhuvudet att ifall hästen hoppar till så måste man kunna korta tyglarna. Men så fort hästen står stadigt på alla ben igen så skrittar jag vidare på långa tyglar :)

Sen finns det ju alltid hästar som blir rädda för att "jävlas" då kan jag inte garantera att detta funkar xD haha
Kram!
Trigger <33

/AmandaTräning!

Igår tränade jag som ni kanske vet med Mille för Bethine! Det gick huuur bra som helst!

Hon var jättetrevlig och gav mig massa bra tips och allting bara föll på plats under ridpasset! Bara en sån grej som att kunna forma honom med överskänkeln.. Det hade jag inte kommit på själv men de funkade superbra istället för med underskänkeln som han tagit som framåtdrivande och sprungit snabbare istället. Dessutom övade vi jättemkt på min sists och gissa om jag har träningsverk idag! ooojaa.. haha men det är bra! :D I slutet i galoppen övade jag på att korta och länga galoppen endast med sistsen, inte skänklarna elr handen och han lyssnade otroligt bra på det! underbart :D!
Det är egentligen sjukt hur små saker som kan göra stora skillnader - tänk på den ;) <3

Tyvärr så kommer jag inte vara med på nästa träning för Bethine :/ Skulle tränat två hästar då, Mille såklart och en häst som heter Dessie. Men högskoleprovet ligger denna dagen... Himla dåligt då det hade varit super att träna då eftersom jag skall tävla dagen efter :) Kanske ska strunta i provet.. haha, va tkr ni? :P
Här är en bild på Bethine och en av hennes hästar som jag lånade ifrån hennes fb.
(Hoppas de va ok ;))

/Amanda

Uteritt

idag red jag ut på Mille :) Vi tog det lite lungt eftersom det är träning imon, vilket skall bli jättekul!
Det blev mycket skritt eftersom det är en del asfalt och marken på vissa ställen hade blivit rätt så hård. Men vi han med trav och iaf en höger/vänster galopp. I sista galoppen ställde jag mig upp och lät honom öka lite, men så såg han någonting som var lite läskigt och isf att fortsätta galoppera på ridvägen galopperade han ut på en äng xD haha :D sötnos!
Ren o fin han e :D <3
/Amanda

En till tävling ;D

'

Klicka på bilden för att komma till tävlingen (:


Hoppning på schemat ;)

Idag hoppade jag med Mille! (Kanske mer mot markarbetes hållet..;)) Riktigt roligt var det och Mille var hur duktig som helst! Jag tränade väldigt mycket lydnad eftersom han brukar bli väldigt stark och vilja springa på ordentligt :) Jag hade ett hinder i början på långsidan och en bom i andra änden. Tanken var att ha bommen som riklinje och att göra halt innan den :) Det funkade superbra! Hoppade även ett "sockerbitskryss" några gånger ifrån skritt -> Bra gymnastik för hästen :)


Så här såg de ut :)
Jag hade även några galoppbommar som jag använde när jag värmde upp.

Jag flyttade honom lite sidvärts innan hindret när jag kom med lång ansats, det fick honom att koncentrera sig mer på mig och mina hjälper istället för det faktum att vi hoppade och att det var sååå roligt!!

Här kommer två videor ifrån idag ;) Feel free to jugde men det är 5 gången jag hoppar honom :) 5 gången jag hoppat överhuvudtaget på... typ 4 år? Hoppar inte så ofta alltså ;) haha <3 Kram på er!


Min outfit of the day:
Tröja: Piké "Ranchens ridläger" <- Sommarjobbet ;)
Byxor: CRW, Hööks.
Strumpor: Gråa Kingsland
Skor: Mountain Horse
Handskar: Mountain Horse

Milles outfit:
Sadel, träns, martingal, senskydd.
Märken har jag dock ingen aning om :D Men söt är han iaf!

/Amanda

Changes ;)

Jag , med hjälp av min datorkunniga pojkvän, skall strax börja göra om bloggen ;) Det kommer bli ny header och ny deisgn, allt ska ändas :) Skall bli spännande o se hur det blir då jag inte riktigt vet hur jag vill ha de än. (:

Denna veckan kan jag uppdatera med att jag skall provträna för Bethine Levin nu på lördag och onsdagen efter det kommer jag förmodligen börja träna för Christel igen!! Ååh det ska bli så kul! Hon kommer att komma och träna mig och Mille en gång/v i ungefär två månader. Efter det är det inte säkert vad som blir men antaligen kommer jag fortsätta träna för antingen Bethine elr Lena. :)
/Amanda

Tävling ;)

/Amanda

 


<3

image description
Här har ni en bild på mina skor också ;)
/Amanda

Skor ;)

Köpte skorna jag snackade om igår :) Dom är heeelt underbara! Jättesnygga och supersköna både att gå och rida i.


Ridningen på Mille gick väldigt bra. Han va lite hoppig och taggad men jag lyckades rida bra ändå. Är lite extra "stolt" över mig själv för att jag satt riktigt bra igår. Klagar alltid på min sits men igår var den bra! En annan sak jag gjorde lite annorlunda idag var att istället för att koncentrera mig för mycket på att han inte skulle springa på så fort så fick han gå i lite högre tempo och jag nöjde mig med att han var lyhörd :) Men så fort han självmant ökade tempot så minskade jag honom lite för att sedan rida på framåt igen. Jag tycker det är lite svårt att sitta ner i hans gångarter, framför allt traven, när han är piggare. Men ser man ifrån marken är det när han är piggare som han går som bäst :) De gånger jag tycker att han går i "normalt tempo" så ser han oftast lite loj ut istället. Det var de felet som blev på förra tävlingen - Jag red honom i undertempo. Så om jag fortsätter att rida honom i undertempo på träning kommer jag aldrig kunna rida honom och sitta ner bra på tävling :) Därför mst jag rida mer framåt :p Övade även lite på att få med bakbenen i mellantraven, det gick rätt bra :)
/Amanda

Hejsan!

Idag har jag jobbat i stallet på morgonen :) Börjar kl 7 och slutar vid 11. Dagen i stallet börjar med hö och kraftfodring sen så städar vi i entren på ridhuset :) Efter det släpper vi ut pållarna och börjar mocka i stallet. Vi är tre st som mockar så det blir ca 17 boxar/spiltor var. Vilket är en del... hehe. Efter det mockar vi hagarna och tar in vissa hästar som skall ridas och sen är det en till kraftfodring innan vi slutar också :) Jobbar vi i bra takt så är vi ofta klara innan 11 och då tar man hand om ev. sjukhästar. Imorgon är det samma repa igen, upp 7 och sluta 11 ;)

Nu sitter jag hemma och har precis käkat lunch, skall till Lerum o rida på älsklingen idag :) Men innan dess skall hinna med en liten tupplur och åka ut till Myone och förmodligen köpa de skorna som jag la upp på bloggen igår.
Fick pengar av pappsen så om dom passar bra så köper jag dom idag :)
/Amanda

*Vill ha*

Hittat några saker jag gärna vill ha (a)
Jag är expert på att slita ut sådana här skor, jag mockar och grejjar alltid i dem plus att jag jobbar i stall :) Har nästan alltid haft samma sorts Mountain horse skor men denna nya design tkr jag var riktigt nice ;) Dessa kostar 1299 kr :)
Hv-Polovantar för 229 kr på Myone.
Kingslandmössa för 499 kr finns bland annat på Myone.
Shockemhöleväst för 899 kr. Köpte nyss en liknande Hv-Polo väst men denna var ännu lite mumsigare ;)
Älskar att den är figursydd och har luva :)
/Amanda

Det finns ingen som du.. <3

Idag är de 162 dagar sedan min Trigger åkte till himlen... <3 Min älskling, min bästa vän... Uch vad jag saknar dig :/(L) Det finns inget jag kan göra för att få tillbaka dig, ändå går jag alltid och undrar hur det skulle varit om vi fått vårat sista år tillsammans (L) Jag skulle få ha dig för mig själv, bara du och jag.<3 Vill inte ens tänka på hur himla lycklig jag skulle varit... <3 Jag kommer aldrig glömma det vi hade (L)
/Amanda

Plugg.. -.-

Tyvärr, tyvärr skall ju skolan komma före hästar (har jag hört;)) dock vet jag inte hur väl det stämmer in på mig :) Sitter iaf här och pluggar fysik nu, arbetar med vågor. låter det intressant? Nä, det är det inte :p Men det skall väl göras det också. Hade aldrig trott att vågor va så himla komplicerade men joo, det är komplicerat :P Hur dom böjer sig, bryter och beter sig. Refraktion, Diffraktion, Interfe.. zzzz...

:) Var och red Mille idag det gick väl inte riktigt så bra. Det jag övade på igår satt fint men det höll på att blåsa ute och han var lite väl hysterisk över det. Ibland när jag satt ner i traven fick jag avbryta och rida lätt en stund för att han skulle lugna ner sig hehe :) När han är på sånt här humör tar han alla mina hjälper som framåtdrivande så det gäller och vara försiktig. Tillslut slappnade han av i alla gångarter men bibehållen form och ställning så då fick det räcka för dagen. :)

Här är några mer bilder som fotats på mig och Mille i söndags.
Denna gången men Elisabeth bakom kameran ;)

/Amanda

Skrittpass

Idag åkte jag till Mille efter skolan :) Han fick ta det lite lugnt idag och jag skrittade i ridhuset ca en timma och jobbade med väldigt "basic" saker. Jag arbetade med att få honom vilja ta stöd i handen samtidigt som han gick i en låg rund form, inte lika lätt som det låter ;) Han vill gärna gå i en lite kortare högre form :) Efter ett tag så blev det bättre och bättre. Sen fortsatte jag jobba med att ha kvar stödet i den lägre formen samtidigt som jag gjorde halt, inte lätt det heller. Men även det blev rätt bra. Mille verkade glad och nöjd efter ridpasset (Antagligen för att han fick en godisbit, hahah :)) Imorgon blir det ännu ett ridpass men riktigt vad jag skall göra vet jag inte än ;D Förmodligen kommer jag bygga vidare på dagen ridpass med sidvärtsrörelser samt jobba i trav och galopp.
Sötnosen fick på sig sin pyjamas lite efter ridpasset,
han blev så blöt när vi gick upp ifrån ridhuset :)
/Amanda

Hv-Polo navy outfit :D

Har plockat ihop en Hv-Polo vardagsoutfit i färgen Navy :D
Det är absolut ngt som jag skulle köpa, om jag varit
rikare och inte riktigt lika snål som jag är haha ;)
Hade även velat ha en likadan brun outfit då hade ju min Hv-Polo väst matchat perfekt! <3
/Amanda

Bilder :D

Här kommer lite bilder ifrån tävlingen som är fotade men min kompis Mathildas kamera :)
Förhoppningsvis komme det ännu mer bilder snart ;) Hade minst 4 fotografer på plats, haha :D
'
¨
/Amanda

Nytt licenssystem 2012...

Från och med 2012 inför svenska ridsportsförbundet ett nytt licenssystem.
Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna.

Här finns mer info om ni är intresserade :)
Själv tycker jag det verkar vara rätt bra, dock är ju de vanliga priserna för licenserna rätt dyra :/ Endagslicens verkar vara en bra idé tycker jag, eftersom det kommer bli dyrt att betala mellan 500-750 kr om man ändå bara rider 1-2 starter/år. Men som sagt, kika in på sidan om ni är nyfikna, det står en låång utförlig text där ;)

Puss o kram!
/Amanda

Tagga!

Varken mammsen eller pappsen har dragkrok på bilen så det finns egentligen ingen som kan köra mig och Mille på tävlingar :/. Igår när vi tävlade var det mammas killes bror som körde xp Haha komplicerat där ;)

Men iaf! Tina smsade mig idag och undrade om jag ville tävla med Mille på Partille rk den 30/10, så skall hon köra mig dit. Hur snällt är inte det? :D :D Ååh, nu är jag mkt mkt gladare igen, var lite ledsen igår kväll efter tävlingen för att jag var så besviken på mig själv. Men nu är det nya tag!

Vi kommer starta LB/LA även denna gången och med mer träning
innan denna tävlingen hoppas jag på att det går bättre :) <3

Här är en supersöt bild på Mille i transporten som Mimmi tog igår :D

/Amanda

Bara så att ni vet.. ;)

Nu när jag är tillbaka på min egna blogg tänkte jag bara börja med att klargöra lite för er som inte följt mig innan :)
Mille är (tyvärr;)) inte min egna häst utan jag hyr honom 2 dagar i veckan. Ibland rider jag mer beroende på om hans ägare, Tina, vill ha hjälp:). Jag har ridit Mille i ca tre månader och igår startade vi får första dressyrtävling, LB/LA :) Vi har även tränat lite hoppning men det är mest för att Mille tycker det är så himla roligt -Det går lite väl snabbt ibland ;)
Mille eller Millennium som han heter är en 14 årig vallack som gått Msv dressyr och Msv hoppning. Han är huur snäll som helst att ha och göra med samt är väldigt samarbetsvillig när man rider. En riktig pärla :D <3
/Amanda

Hv-Polohjälm, hiss elr diss?

Såg att Hv-Polo släppt en ny hjälm :D.... av läder (?). Vet inte riktigt vad jag skall tycka med det är nog inget som jag hade haft på mig i första hand xP Bortser man ifrån materialvalet så tycker jag att den är rätt fin:) Finns i svart eller brunt. Hur känner ni inför detta, hiss elr diss? Dela med er av era tankar till miig :D <3 kram!
/Amanda

Hej på er!

Nu är jag tillbaka på min blogg igen efter att ha varit på dressyrbloggen ett tag :)
Jag och Mille startade vår första dressyrtävling idag, det gick inte lika bra som förväntat men helt okej för att vara första gången :D Skall försöka lägga upp lite bilder så snart jag kan ;)
/ Amanda

RSS 2.0