Låång dag idag (:

Imorse var jag ute i stallet redan kvart i 8. :) Med tanke på att jag måste åka spårvagn, tåg och cykla för att komma till stallet på helgen så var jag upp väldigt tidigt. Morgonfodrade iaf när jag kom och mockade samt gjorde iordning mat till Mille och Mulle. :)

Alla hästar står och mumsar på sitt hö men Räkan står bara och undrar varför han inte fått sitt
kraftfoder än haha :) Brukar alltid vänta med det ett tag eftersom dom behöver få igång systemet lite :)


Sedan så red jag Mille, Jag red honom lite på en närliggande äng ett tag. Det var riktigt kul tyckte både han och jag! Vi hoppade en liten stock som fanns där och de tyckte han va superkul! Han drog iväg efter hindret och tog några glädjesprång :) Sedan så red jag honom en stund i ridhuset bara så han fick jobba lite ordentligt, han va riktigt stel men blev fin i slutet.

Därefter så bar det av till tävling. Saga och Mulle red 70/80 cm på Gfrk´s Pay n' jump.
En vägran i första klassen sen felfritt, dom var riktigt duktiga :D

Foto: Michelle Nylén


När jag varit på Gfrk en stund så åkte jag, Mathilda och pappa till svensk ridsport i kungsbacka :) Hittade två par ridbyxor som jag köpte. Alla andra var sönder så det var på tiden :) det blev ett par Hv-polo ridbyxor och ett par Cavallo ridbyxor, blev riktigt nöjd med dom!

Byxor ifrån Hv-polo, 1499 kr.
Cavalloridbyxor, 998 kr på rea :D


Sen körde pappa mig till Tuve och så red jag på Merlin. Vid de här laget var jag rätt trött så ridningen gick inte så bra, kanske delvis därför. Hästen va stelare än vanligt och ville inte riktigt vara med på noterna. Tar nya tag nästa gång :)


Nu så sitter hemma och ska plugga egentligen.. Självklart hamnade jag här på bloggen istället, suprise ;P
Ha de bra allesammans :)(L)


/Amanda

Makeover ;)

Ny header på G!! Kmr förhoppningsvis innan måndag :)
Bloggen skall även få en liten makeover men det sker nog lite senare.
/Amanda

Svensk ridsport

Skall nog till Svensk ridsport i helgen och leta ridbyxor som jag är i akut behov av :) Det finns nog mycket att fynda där nu när dom har rea, de gäller att hålla i plånboken då jag skall shoppa loss på Horse show istället ;)
Har iaf spanat in ett par som jag antaligen kommer köpa även om jag inte hittar dom i helgen:
Hv-polo byxor, kostar 1499 kr (:
/Amanda

Merlin

Idag åkte jag till stallet tidigt på morgonen och red Merlin :) det var fruset i paddocken så skrittade bara. Gjorde lite halter, lösgörande arbete och skolor. Funderar fortfarande på att tävla honom den 5/2 men är inte riktigt säker än ;P LC isf, jag har mkt jobb kvar ändå, men det går framåt (:/Amanda

Projekt :p

Idag har jag påbörjat projektet -Tvätta Pethras transport. Det är den transporten jag skall
låna när jag och Räkan skall ut och tävla. Den har inte använts så mkt och inte blivit
tvättad heller därför är den smuuutsig XD Så nu skall jag göra den fiin :)


Före

Efter

Lite skillnad eller vad säger ni? ;)


/Amanda


Rekord <3

Red Rekord också :) Han var duktig och vi gjorde med basic saker.
Lösgörande arbete och galoppfattningar :) Han var också duktig <3 :D


/Amanda

Tömkörning :D!

Idag så tömkörde jag Mille :D! Ååh gud jag är så dålig på de va, har aldrig fått lära mig det på riktigt även om jag kan grunderna. Tur att Mille va så snäll tycker jag. Han travade runt och jobbade jättefint! Jag fick också lite motion när jag joggade efter honom på fyrkantsspåret, haha. När jag fått koll på volter, halter osv. så övade jag lite öppnor. Hade även ett litet sockerbits hinder som han fick hoppa :D De tyckte han va superkul :) <3

I slutet så övade vi lite passage och så fick han trampa lite på stället. Duuktig pålle <3 <3 :D

Milles outfit off the day :D
Tönkörningsgjord: Hööks
Lindor: Jacson
Täcke: Jacon
Träns: Hööks
Bästaste hästen :) <3


/Amanda

Stjärnhäst till Patrik!

Vi har vetat ett tag nu att Patrik skall få hem en ny stjärnhäst men idag var första gången det blev öppet för allmänheten vilken häst det gällde. Imorse la Patrik ut nyheten på sin hemsida :D Det är nämligen Donna Unique som kommit till Patrik, tidigare riden av Andreas Helgstrand.

/Amanda

Svar på fråga

Eftersom inte direkt regnar in kommentarer här så tänkte jag svara på en fråga som jag fick genom ett inlägg :)


Frågan kommer ifrån Liza och lyder såhär:
"Bra blogg! Du är verkligen en duktig ryttare, men vad är det för ridhus ni har? Med halva väggar? Vad är det för fördelar/nackdelar?"

Ridhuset vi har är, som Liza uppmärksammade, som en paddock med väggar och tak men med öppna sidor. Eftersom stallet ligger längst med en sjö så har vi även ett slags nät på den sidan av ridhuset mot sjön. Detta eftersom det kan snöa och regna in när det blåser mycket, då hjälper nätet mot det :)

Vet inte riktigt vilka dokumenterade fördelar/nackdelar som det finns men jag har ju vissa egna åsikter jag kan dela med mig av :)

Fördelar: Det går bra att rida i året om. Är de varmt ute så fläktar det härligt och är det regning så skyddar taket och väggarna. Det blir heller inte fuktig luft som det kan bli inne i ridhus.

Nackdelar: Hade ju inte varit helt fel med ett ridhus på vintern såklart :) Sen kan jag tänka mig att om det är många
-grader så kan underlaget frysa men det går att lösa med saltning och harvning så de bör inte vara ngt stort problem. Regnar de åt sidan så kan ju självklart regna in om man inte har nät runt hela (Vi har som sagt bara på en sida eftersom de oftast blåser ifrån sjön).

Jag skulle säga att det är en bra kombination mellan ett ridhus och en paddock om man inte har möjlighet att bygga både och. Jag hade ju helst haft ett ridhus och en paddock att rida i för att kunna variera lite men tkr att denna lösningen är mkt bättre än att bara ha ett ridhus eller bara en paddock eftersom detta funkar året om :)


/Amanda

Mille <3

Hade hand om Mille idag :) Det var riktigt riktigt kallt i stallet och min stalljacka är hos Merlin -.- Så gick runt i tjocktröja och min Hv-poloväst, uch o fy xD Tog på mig min vanliga jacka när jag red dock :) Skrittade ut 20 min på asfalten eftersom Mille inte har broddar och det är rätt halt på alla andra ställen. Sen så longerade jag honom i ridhuset så han fick jobba på ordentligt. De märktes att han behövde få springa av sig i galopp haha :) Han var rätt okoncentrerad och trängde inåt innan han fått galoppera ett tag, därefter blev han mkt bättre!

Ville att han skulle få jobba utan sadel på eftersom han fått skav efter hoppsadeln så därför red jag inte så mkt :/ Nu går han bara med dressyrsadeln iofs men ville att det skulle få vila lite :) Han har ganska känslig päls så sadeln har tryckt lite så han har en liten kal fläck på ryggen./Amanda

Hagbilder

Räkan i hagen med kompisen Ringo :)
Spagat? ;D
Fick några bilder på Mille med men han var inte så fotosugen haha :) <3
SÖTNOSARNA :) (L)


/Amanda

Bildbomb :D

Här kommer en bildbomb ifrån när jag red idag! Mathilda var med när jag red Räkan
och Mille så det har jag kort på. Red även Merlin imorse men de finns det inte kort på :)
Rider lätt på vissa bilder bara så att ni vet ;) O det är blandade bilder ifrån uppvärming osv.


Enjoy :)
Favvo bild :D(L) Räkan höll nästan på att somna innan ridningen :)

Det var alla bilder jag kunde lägga upp idag :) Får resten av bilderna nästa vecka antagligen :)
Mathilda Svennung är det som har fotat alla bilderna :D <3 Tack!!


/Amanda


Ridning

Jag kmr hem rätt sent på kvällarna så har inte alltid tid att blogga :)
Men detta har hänt hittils i veckan iaf.


ONSDAG: Idag red jag Mille och Räkan :) Jag har fått riktigt bra koll på Mille de senaste gångerna jag ridit så han börjar gå riktigt riktigt fint! Synd bara att de inte är några tävlingar kvar tills han skall säljas :C Dock så red jag i alr. sadeln så min sits va väl inte den bästa men han gick bra iaf, även om han studsade lite i början.

Räkan gick också bra :) Någon gång i slutet av ridpasset gjorde jag en svag förvänd galoppsluta i högervarvet och de tyckte han va så jobbigt så han tog ett bocksprång(!) Jag var inte alls beredd så de kändes som jag var påväg ur sadeln haha men jag satt kvar :). Han fortsatte protestera nästa gång jag gjorde den övningen men så fick jag igenom det tillslut och nöjde mig.


TORSDAG: Idag red jag Merlin efter skolan. Han va riktigt elak när jag tog in honom :C Skulle spola av benen utanför stallet men när han hörde att vattnet sattes på så bara drog han iväg. Jag hände efter ett tag men fick släppa honom då jag nästan ramlade. Efter ett tag fick jag fångat honom och bestämd som jag är tog jag ett järngrepp på grimskaftet och gick bestämt mot vattenspiltan. Men icke! Då drog han iväg igen, fullgalopp ut på en åker nära stallet. Jag gick efter och försökte fånga honom men de gick inte så bra :P Kim fick komma men lite lockbete och så fick vi fångat honom. Sen fick jag hjälp att duscha av benen på honom, jag höll i grimman och Kims mamma spolade av benen, då gick de bra :P
Tydligen gör han så ibland och han märke väl att jag inte hade koll så han passade på. Jag hade ju ingen aning om att han brukar hitta på sånna saker :P

Så innan ridningen låg han på minus men så var han så duktig när jag red så de kompenserade upp lite ;). Övade på ställning och formning samt att bevara den när jag växlar gångart. Man får "fajtas" lite mot hans underhals i övergångarna men sänker man formen lite innan och e noga med att leda med framdelen (När man går på volt) så blir de bättre. Red med gramanen först men lät den mestadels hänga löst. I slutet tog jag av den och det gick riktigt bra faktiskt :)

Merlin tar sig en slurk vatten efter ridpasset :)


Idag har jag dock en ledig dag ifrån stallet, men imorgon skall jag hinna med tre stycken pållar :)


/Amanda

Tävling

http://carlssonpataket.se/?p=5260
/Amanda

Lasse Anrell i sadeln!

Hahaha! Ridning är inte lika lätt som oinsatta verkar tro ;P
Lasse Anrell tyckte att hästen skulle vinna Jerringpriset men
blev inte så kaxig när han själv skulle testa att sitta i sadeln...
Här kommer Anrell i full fart mot 1,60 hindret!! eller..?
Men ett 0,15 cm högt hinder vågade han iaf skritta över...
/Amanda

Vill ha!!

Hittat massa fina saker jag vill köpa mig :)
Om ändå pengar hade vuxit på träd alltså..
då hade jag redan ägt detta för länge sen :P
Dressyrschabrak ifrån HV polo
Dressyrschabrak Schockemöhle
Schockemöhle fleecetäcke
JW byxor
Schockemöhle alr. schabrak
Schockemöhle ridhandskar
Schockemöhle transportskydd
Schockemöhle boots
Schockemöhle ridtäcke.


Guess what?
-Jag gillar schockemöhle-saker (a)...


/Amanda

Framtiden....

Nu har jag iaf bestämt hur de ser ut lite i framtiden för hästarna. :) (tyvärr) så har dom som vill köpa Mille lagt handpenning på honom nu, plötsligt känns allt mera verkligt :/ Så nu skall besiktning bokas och sen är de nog inte långt kvar innan han åker... :C Kmr sakna honom <3

Men rida skall jag ju såklart fortsätta göra även fast han säljs och såhär kommer det att bli:
Jag kommer rida på Räkan (Rekord) 2 dgr i veckan. Sen så kommer jag även rida på Merlin 2 dgr/v.

Dom båda är väldigt olika och rida men de ser jag inte som ett hinder utan tvärt om så tkr jag bara de är roligt att rida olika hästar. Rekord är mer min typ av häst och han tror jag kommer bli väldigt fin när jag lärt mig rida honom bra :) Merlin är däremot inte så duktig och har inte alls blivit mycket dressyrriden. Honom ser jag mer som en utmaning för att se hur mkt jag kan lära honom. :) Jag får även tävla med båda hästarna så förhoppningsvis kommer jag iväg på en och annan tävling.

Ni har väl inte hört så mkt om Merlin egentligen. Så jag kan ju berätta lite för er som är intresserade :)
Han är en 13-årig vallack och heter egentligen Merlin Dinaar aka. Meppen och Merlin. Har dock inte kommit på ngt namn som jag tkr passar bra men jag skall nog komma på ngt bra smeknamn :D Ni kanske har ngt förslag?

Han har bara blivit regelbundet riden de senaste året men har en bra inställning och även fast han inte förstår eller orkar så försöker han, vilket jag tkr är viktigt!

Här är en bild på Merlin och Kim på hopptävling (Copyright: Frida Åns)Kim känner ni nog bäst igen såhär dock:

Hon tävlar nämligen i Sveriges landslag i gymkhana.
Här på hästen Castor som såklart står i samma stall som Merlin :)


/Amanda

Fy fan va härligt!!

Aah va finns de o säga egentligen?!
De va fanemej på tiden Sverige! :D
Tummen upp till alla som röstat!!Tagga Horse show 2012!!!

Inte långt kvar till horse show!! Misstänker att många, likt som jag, sparat ihop rätt mkt pengar för o shoppa loss! Jag skall iaf gå med mina kompisar Johanna och Mathilda, Dressyrpaketet ftw!, dvs. fre fm och lör em men skall nog på mässan större delen av tiden när jag inte har biljetter till showen ;D

Här är min inköptlista (hittills):
-Ridhjäm
-Ridjacka
-Svarta boots
-Blått dressyrschabrak + lindor
-Tävlingkavaj
-Gallop fuxschampo
-Sporremmar
-Ridhandskar
-Ridbyxor
-Ridstrumpor

Känner jag mig själv rätt så lär jag inte hålla mig till listan särskillt bra.. Kommer alltid hem med saker som jag inte planerat :D Men det är iaf detta jag kmr leta efter.Vilka dagar ska ni som läser? O har ni som jag också skrivit en fin liten inköpslista? :D


/Amanda

Söndag

Igår var jag ute i Lerum och red Räkan. Han gick riktigt bra och jag övade bland annat på svaga förvända slutor i galopp. De kändes att de tog emot, spec i högervarvet men de blev bättre. Innan han fattade riktigt vad jag ville lyckades vi få till ett galoppombyte (såklart inte med mening xP) Tror inte ens han har "lärt" sig det under ryttare än (: Han fick iaf en klapp för och visa att de han gjorde inte var dåligt även om de inte va de jag ville :) Övade även på galoppfattningar. Han vill gärna ta ett skutt in i galoppen, förmodligen för att jag använder lite för grova hjälper känns de som, så övade på att inte behöva vara så tydlig och han fattade ju faktiskt ändå vad jag ville :)


Hade bråttom hem för att plugga så longerade Mille i ridhuset lite mer än en halvtimma isf att rida. De märktes att han var pigg, haha men han jobbade på riktigt bra! Han fick fnatt någon gång när de körde in en trailer på parkeringen utanför och rejsade runt på volten men lugnade ner sig efter ett tag haha :D Släppte honom lite lös efteråt så han fick trava av sig lite, måste ändå vara segt för dom att bara springa runt o runt när man longerar. Sedan så fick han skritta av lös bredvid mig när jag gick runt i ridhuset, han följde efter som en liten hund :) <3

Mamma insisterade på att ta ett kort på mig och Räkan -.- Så här är iaf de första officiella
kortet på oss två, synd bara att jag ser helt mongo ut haha :) Men de får jag bjuda på :P

/Amanda

Försäljning på G...

I tisdags så visade jag Mille för en kvinna som letade häst till sig själv, hennes kompis var även med som stöd :) Först fick dom vara med i stallet när vi sadlade osv. Haha typiskt att Mille blev sur när dom kom för Mulle höll på o retas, men tror dom förstod att han inte är sån i vanliga fall ;P

Iaf så red väl jag den mesta deleln medan dom stod och tittade på och diskuterade med Tina. Herrejävlar va jag red alltså.. xD Mille gick så himla bra, det kändes verkligen helt fantastiskt! Jag gjorde några byten och alla satt super, satsade 100% i en galoppökning-hann få tillbaka honom och bytte sedan galopp, fick med bakbenen bra i travlängningarna osv. Kändes iaf helt overkligt att de gick så bra han va verkligen jättespänstig och jag red på i ett friskt tempo. Men aah.. ska inte babbla mer, tror ni fatta att de gick bra xP

Dom som var där o kikade ringde iaf dagen efter och ville ha honom :) Tror kanske ev. någon mer kommer o provrider men annars är han nog såld imon en snar framtid :C <3 Men hon va snäll o har egen gård så e säker på att han får de bra isf :) Kanske till o med kan hälsa på ibland? :) <3


Här e annonsen föresten:

Hopptränade med Mille tsm med ngra vänner ifrån stallet för Tina i onsdags också :) Mille hade inte hoppat på ett tag så han blev riktigt taggad. När han blir taggad så blir han väldigt stark xD Men tyckte det gick bra iaf, och självklart var de roligt! Hoppade bland annat vattenmatta men en stor Zoo ask under. Han tänkte vägra första gången men jag fick över honom ;P


Iaf, imorgon så skall jag jobba igen och sedan bär de av ut till Lerum och jag skall rida Räkan o Mille <3 :)

/Amanda

-

Igår red jag och min kompis Mathilda ut :D Hon lånade Mille och jag red på Räkan. De va riktigt roligt och båda hästarna va glada i att få galoppera ute, nästan lika glada som jag (älskar att galoppera ute hihi!). Vi red några varv i ridhuset också, ska se om jag kan fixa ngra videor ifrån de, dock va de väldigt mörkt ;P

Idag så red jag båda pållarna :) Började med Rekord o han va jättefin, känns som de kmr bli bra med mer träning. Övade på att få honom samla galoppen några steg o sen rida framåt igen (bland annat) :)
Sen red jag Mille o de gick riktigt dåligt för första gången på länge. Han busade mestadelen av ridpasset och blev väldigt svettig men inte pga att jag jobba honom för hårt utan just för allt skuttelli skutt. Men men de går inte alltid bra :)
Fundera på att rida seriedressyren på gfrk ;D Om jag kan fixa skjuts dit såklart,
kanske åker ngn omgång iaf, de e ju tre st :)

På onsdag skall jag tillbaka igen o rida båda pållarna :D längtar redan,
skall nog hoppa med Mille ngn dag för de va ett tag sen :)/Amanda

LOL

Inte för att jag är bra på att byta galopp, ännu mindre lära en häst att göra det. Men om man väl gör de skall man ju lära hästen att byta för så små hjälper som möjligt :P. Kolla 0.45, haha ser riktigt roligt ut tkr jag ;P
/Amanda

Borta bra men hemma bäst <3

Härligt att va uppe på hästryggen igen!!
Red Mille och Rekord idag. Båda fick gå varsitt dressyrpass i ridhuset.

Mille red jag igenom ordentligt och han blev rätt så svettig men blev nöjd med honom i slutet :) Han va på lite bushumör så efter ridningen fick han springa lite lös i ridhuset ;P

Rekord red jag för första gången ordentligt, har bara suttit på honom i typ 10 min innan. Han va jättefin o rida :) Han va försiktig med att ta stöd på bettet så jag fick koncentrera mig på de i början :) Första gången jag galopperade på han idag och galoppen var riktigt go och de kändes som att jag verkligen kunde sätta mig o rida ordentligt vilket va härligt :) Red honom inte så länge eftersom han har vilat i några dagar och vi e ju inte vana vid varandra heller :P


/ Amanda

RSS 2.0