Såå typiskt mig...

Något som händer för jämnan är att jag går och blir kär i en ridskolehäst. haha, det bara är så. Tror de är tanken att jag vill *rädda* hästen från ett liv på ridskolan..
Denna gången är de en sjuukt söt svart vallack :) Han har bara varit där ca 1 månad och är så snäll <3 Hans ögon påminner om Don Designs så de kan säkert vara därför jag fallit för honom också :)Visst är han vacker? :) <3

/Amanda

Såå typiskt mig!!

Något som händer för jämnan är att jag går och blir kär i en ridskolehäst. haha, det bara är så. Tror de är tanken att jag vill *rädda* hästen från ett liv på ridskolan..
Denna gången är de en sjuukt söt svart vallack :) Han har bara varit där ca 1 månad och är så snäll <3 Hans ögon påminner om Don Designs så de kan säkert vara därför jag fallit för honom också :)Visst är han vacker? :)

/Amanda

Ny hjälm!

Nu har hjälmen kommit som jag förbeställde för någon månad sedan. Det är lami-cells nya bling hjälm ;)
 
Min gamla vs. min nya :P
 
Tycker ni den är fin eller är den "för mycket"? :D
 
/Amanda
 

Framridning

Tycker verkligen det är skitbra att bli filmad när man rider! Man kan kolla på det så många gånger och tänka tillbaka på vad man gjort bra/dåligt. En sak jag reagerade på när jag kollade på denna video var att jag petade till honom med sporren nästan bak vid virveln i de första enkla bytet (!?) Va gjorde jag med den där bak? Med all rätt att han blev sur, skärpning på mig!
 
Här så kommer ni se också problemet vi hade med slutorna men det är bara att sitta kvar lungt, sakta av och berömma när han gör rätt :) En sak som jag tycker är så himla sött med denna video är när jag gjort halt på medellinjen. Först så drar han ut tygeln lite typ "kom igen då jag vill börja nu!" och sen så skrittar vi något steg och när jag säger åt honom att börja trava får man en känsla av att han tänker "yes fan va kul!" , öronen spikrakt framåt och så travar vi vidare :D 
 
 
/Amanda
 
 

film

Sätt på hd-kvalité! ;)
 
Här är videon från tävlingen :) En del missar men ändå som sagt nöjd :D
(Laddar upp en bild från framridningen sen också)
 
Videoblogg är på G! Gjort halva men det är de här jobbiga med
att släpa med sig kameran till de olika stallen... ;)
 
/Amanda

Tävling idag då!

Tävlingen gick bra! :) Som sagt var de vår debut i Msv:c och även vår regionala debut så jag är supernöjd! Vi fick 60,222% vilket var precis godkänt och även mitt mål (att få över 60%, klarade det precis ;) haha) Han kändes spänd på framridningen men inte spänd-nervös utan mer spänd-exited :) Det kändes som de släppte mer och mer.
 
På framridningen gjorde han jättefina enkla byten och förvänd galopp men det va de som jag kände failade mest inne på banan. Jag sätter in videon här så ni kan se själva så slipper jag skriva så himla mycket, hehe ;)
 
Men allt som allt är jag jättenöjd! Tyckte att bakdelsvändningarna var toppen jämfört med för en månad sen när vi kämpade jättemycket med dem. Även öppnorna va jag glad över gick bra :) Slutorna hade vi problem med på framridningen eftersom det är mycket enklare att galoppera (Hjälperna ligger ju väldigt nära varandra också) så jag höll tillbaka på banan för att inte få galoppinslag :)
 
 
/Amanda

Dagen innan tävling...

Det finns ju hur många sätt som helst att förbereda sig inför tävling och memorera programmen... T.ex springa programmet på en matta, rita på ett papper, kolla videor på andra som rider på youtube etc. Jag har provat flera av dem men de som jag fastnat för är att rida igenom programmet i huvudet. Jag bara blundar, kanske sätter i hörlurarna med musik och så funderar jag över hur programmet skall ridas och vad jag skall tänka på extra mycket. Jag har alltid programmet framför mig så ifall jag glömmer de så kan jag tjukkika ;)
Det funkar till och med så bra att ifall jag glömmer något, t.ex. att lägg till låret som rundning extra mkt i vänster varvet så känner jag det direkt. Det låter kanske wierd men det är som att rida fast jag gör de i huvudet. Jag känner Räkan så bra så jag vet vad som händer när jag missar något. Tänker jag inte på det när jag rider (i huvudet) så blir det en miss. :P I övergången ökad skritt-mellan skritt t.ex. så är han så exited för att trava så antingen travar han direkt när jag kortar tyglarna och om jag bromsar liiite för mycket så gör han halt. Svår balans :D
 
 
Va har ni för favoritsätt att förbereda er på?
Något jag inte nämt kanske?
Hur förbereder man sig till en hopptävling?
 
 
/Amanda

Odling

Sebbe måste vara den mest matglada häst jag träffat :P
Kan inget annat än skratta när jag hitta en havreodling i hans box xD
Tänk vilken lycka för honom om de hade fungerat!
/Amanda

peeppa!!

Tränade igår på otroliga Rekord :D Han va så duktig, verkligen sååå himla duktig!! Jag vet att vi inte är helt redo för msv c (som vi ska rida på sön) men jag är så peppad att få komma ut och visa upp honom :D Får hoppas att dommaren tycker han är lika duktig som jag tycker!!

Öppnorna va superbra igår och de känns som han orkar och jag fixar ridningen, det är inte bara tur när de går bra :) i ena varvet *hänger* han sig på väggen men jag rider öppnan lite innanför spåret då gör han de jättebra :):)/Amanda

Hejdå...

Igår fick tyvärr en fin ponny åka till himlen <3 Fina Bisquit fick benet avsparkat i hagen :( Uch o fy... Helt av var det så det fanns inget att göra mer än att ringa veterinären som fick komma och avsluta hennes lidande <3 Nu springer hon fritt på de evigt gröna ängarna <3 Bisquit var en jättetrevlig ponny som funkade mycket bra som nybörjarhäst men även med de lite duktigare eleverna. Hon kommer vara saknad!
 
Vila i frid <3
 
/Amanda

Bilder :)

Här är bilder från ridpasset på Sebbe igår :)
Rider lätt :)
<3 <3
Testar att han kan bära sig helt själv :) <3 
 
/Amanda
 
 

Sebbe (:

Nu på kvällen så red jag Sebbe. Han va jätteduktig och lite piggare än vanligt. Han har vilat 2 dgr nämligen, dock märks inte piggheten av att han springer fortare vilket är önskvärt ;) utan han gör hellre lite hoppeliskutt, haha :) <3

Vi övade ökningar, öppnor och skänkelvikningar :) Han börjar få in tekniken ibland nu i ökningarna, på bilden syns lite vad jag menar :) Skänkelvikningarna gör han riktigt bra nu så de brukar jag bara använda mig av i uppvärmningen.

/Amanda

projekt..

Hej på er!
Alltid mycket på gång här men skall försöka skärpa mig med bloggen ;) Videobloggen har jag inte glömt av, inte fått så många frågor bara :))

Har ett litet projekt på G.. :) Vi har en b-ponny på jobbet som är för svår för barnen och därför inte rids alls nu. Hon är väldigt arbetsglad så det är så synd att hon bara står. Därför har jag bestämt att hon är mitt tömkörnings projekt :) Tömkörde idag och igår, hon är så duktig! Ska bli spännande och se hur de utvecklas.Red fina Räkan i söndags och det gick så otroligt bra! Vi fick till en bra vänstergalopp och bra öppnor i båda varven. Det är så härligt att han alltid känns så positiv :) De enda som vi hade lite problem med va de enkla bytena, övergångarna galopp-skritt blir sådär :) Men det är bara att jobba vidare!

/Amanda

Den bästa <3 :)

Bilder från gådagens ridpass: 
/Amanda

RSS 2.0