--> FRÅGESTUND <--

Då kör vi på en frågestund här på bloggen!
Tror detta är min första frågestund någonsin så det är
bara attf råga på, jag svarar på (nästan ;)) vad som helst :D
 
Solnedgång över sjön som ligger där Räkan bor :) <3
 
/Amanda

Räki <3

Idag var jag hos Räkan tsm med min kompis Sofia :) Hon har inte ridit på 5 år och skulle sitta upp på Pontus idag!
Det gick faktiskt jättebra och som hon sa "det är som att cykla", det sitter i ryggmärgen.
 
Räkan va jätteduktig och kändes mjuk och fin så jag finslipade den
förvända galoppen på linjer som ligger i MSV:C och red några öppnor :)
 
 
Varning för lite oseriösa bilder ;)
 
 
Och så lite ridbilder:
 
 
/Amanda
 

åh nej

Detta är varför man alltid, alltid ALLTID knäpper kardborrarna innan tvätt... suck :) Använda 2 gånger och de går nu inte att knäppa. great! Som tur är så har jag knep för de där ;) kattborsten! Den är suverän. Det är bara att kamma lite på kardborrarna så försvinner allt ludd!
Watch this: funkar super och skydden går att knäppa
resultat:/Amanda

Kvällsträning igår ;D

Igår så red jag Sebbe efter jobbet ;) Det blev ett sent pass men gud så duktig han var igår!
Han gick i ett bra tempo och lyssnade bra, övergångarna blir bättre och bättre och vi övade även lite ökningar igår.
Han får inte riktigt in tekniken i travökningarna utan gärna springer på snabbare. Men jag försöker hålla takten så gott de går och öka på steget istället, han gjorde några ökningar som blev bättre så han kommer säkert fatta det snart ;)
 
Nyckeln till deras sadelkammare var på vift så jag kom inte in till Sebbes sadel och träns! Jag tog min egna dressyrsadel och lånade bett från ridskolan, träns hade jag ett som Riggo brukar ha och de passade precis :)
 
/Amanda

Ridning idag!

Idag var planen att rida lite markarbete på Räkan. Jag känner mig stel i hela kroppen från alla avramlingar igår så jag tyckte inte det var någon idé att försöka rida dressyr ordentligt när jag inte orkar :)
 
Jag red fram ute och sedan i ridhuset. Hade cavalettibommar och två sockerbitar som stod bredvid varandra som ett smalt hinder. När jag började rida så var han väldigt pigg och lyssnade inte lika bra som han brukar. Han var även stel i sidorna så det blev lite dressyr i början ändå för att få honom uppmärksam :)
Gjorde lite övergångar, volter och någon öppna.
När han kändes fin så travade jag över bommarna och hoppade det lilla hindret. Räkan tyckte det var lite konstigt och hoppade snett över sockerbitarna första gången men sen gick det bra :D En gång så busade han till och hoppade till höger sen till vänster, tog ett skutt över sockerbitarna och sen bockade han efter haha :D! <3
 
Här står sötnosen och väntar :D <3
Han var på värsta myshumöret idag när jag gjorde iordning honom också <3 :D älsk!
 
/Amanda

Bilder på min älskling!

Räkan stod längst in i ett hörn när jag hämtade honom från hagen idag :) haha <3
 
 
 
 
/Amanda

Videoblogg - help?

Fått in förslag på att jag borde göra en videoblogg!
Skitkul att ni har ideer men ni får hjälpa mig lite till haha :D
Vad för slags videoblogg vill ni se?
Rundtur i stallet/hälsa på Räkisen, frågestund i stallet kanske?
Något blir det iaf ;)
 
 
/Amanda

yeeehhaw

Idag har blivit avkastad inte en gång, inte heller två, utan tre gånger! xD Haha yes! Min kompis häst är så elak nu och kastar av hit och dit. Jag skulle se om jag kunde hjälpa dem och sitta kvar. Jag är ändå väldigt sadelfast men icke, jag satt inte i sadeln många sekunder innan jag åkte första gången.
 
(Tyvärr) inga bilder på detta xD men såhär har jag tänkt mig att de såg ut:
 
/Amanda

Träning igår :)

Ja, som rubriken lyder tränade jag igår, såklart med bästaste Räkan :)<3

Vi övade på mycket övergångar och att han inte skall spänna sig i nacken utan att få honom rund och fin så att han kan starta övergången med bakbenen ordentligt och bibehålla formen. Det är inte så mycket han spänner sig men något som vi håller på att jobba bort :)

Vi övade även många öppnar i trav. I vänstervarvet blir dem super men i andra varvet är det väldigt svårt att få med ytterstan och få ett jämt påskjut bakifrån. Då gjorde vi en övning som gick ut på att börja en öppna på långsidan och på mitten ställa om men behålla formningen (på så sätt få in ytterbogen) och därefter ställa tillbaka och fortsätta öppnan till hörnet. När vi gjort de några gånger och jag petade lite försiktigt med spöt på rumpan så blev det en helt annan känsla! Yttersidan på plats och jämt påskjut från bakbenen :)
Det är mycket små detaljer som skall falla på plats innan vi är helt redo för Msv c så tävlingen nu den 18:e augusti är bara för att känna på klassen och få en bedömning :) sen har vi hela vintern att träna skolorna innan vi ger oss ut i nästa tävlingssäsong :) <3

/Amanda

videoklipp LB

 
Ni får gärna säga vad ni tkr, sålänge ingen är elak ;)
 
/Amanda

pannluggen utsläppt?

Fick en fråga av Lisen som undrade varför han ej har knoppad pannlugg?
Det finns en tanke bakom det kan jag säga :) Räkan är ju världens snällaste häst, står still i stallgången lös, går bredvid en som en hund när man leder honom och skulle aldrig göra något för att skada en annan varelse :)
Men när man har knoppat hans pannlugg och inte hunnit rulla ihop den eller inte hunnit ta ut den än, alltså så han står med en fläta i pannluggen, då får han näst intill panik. Han försöker dra iväg och kastar huvudet upp och ner, en gång blev jag intrycket av honom i väggen när detta hände. INTE ALLS LIKT HONOM! Men så fort flätan är ute är han coolugn igen. (:
Så det är för att vara schysst mot honom som vi inte knoppar den längre. Uppenbarligen tycker han att det är sjukt obehagligt. :)
Dock tkr jag han är väldigt söt i utsläpp lugg även fast han får mittbena ibland ;)

Bilder från tävlingen!


Bästa hästen :D <3
 
 
/Amanda

Smakprov :)

Skänkelvikning :) finaste hästen!! <3
 
/Amanda
 

Resultat! :D

Haft en toppendag på tävlingen idag! Räkan var rätt seg på i LB och de började på framridningen för det var så geggigt och skvätte upp på hans ben och mage vilket va äckligt :) Inne på banan var han också rätt seg men lyssnade ändå bra. Formen kändes super! Här kammade vi hem 65,86% och en 4:e plats av 34 st anmälda.
 
I LA kändes han helt otroligt fin :D <3 Superform och så lyhörd! Här fick vi 67.105% och en 2:a plats. Dock tyckte jag och flera andra att jag borde lätt varit etta, skillde 1 ynka poäng.... Vet inte vad dommaren tänkte egentligen haha :P Men en 2:a plats var jag ändå nöjd med! Känslan som jag hade på banan var värt 80% och det är ju ändå att man själv är nöjd som räknas!
 
 
/Amanda

tävling

Tävling idag då! :):) Har start vid 3 så ingen brådska idag inte. Det är btw lb:1 och la:1 jag rider idag.

Var uppe och red honom igår em och han va fantastiskt duktig. Ska försöka rida honom lika bra idag ;D

köpte lite nya "tävlingsfix" prylar på hööks i torsdags; flätningsgel, torrshampo, en kräm som ger glans runt mule och ögon samt klorhexidinspray (bakteriedödande)./Amanda

Sebbe

Nattas lillasyster Mathilda hade hand om Sebbe idag men jag satt upp kanske en 20 min i slutet för att rida igenom honom  i galoppen ordentligt. Han börjar bli riktigt uppmärksam på mina hjälper nu vilket känns bra :) Han är ju rätt seg av sig och ju bättre han lyssnar ju mindre behöver jag vara på och driva hela tiden. 
 
 
 
/Amanda

jobbdax

Påväg till jobbet just nu, skall trimma Sebbe lite innan ;)Pethra undra om jag ville ha Räkan på lördag och rida innan tävlingen. Jätteskönt så jag kan känna på honom lite innan :) Inga svullna ben idag btw! toppen!

/Amanda

Videon

Sätt på högsta kvalitén innan ;)
 
/Amanda

Räkan

Räkan var svullen i bakbenen idag när jag skulle rida. Inga sår eller liknande så vi tror att det har och göra med att vårt sillget är mer proteinrikt nu. Men jag tog en promenad iaf för säkerhets skull och de gick ner rätt mycket när jag gick med honom, släppte honom lite i ridhuset efteråt det tyckte han va ganska kul och travade runt lite lungt :P Ibland fick han några ryck och bockade, lyckades fånga ett på film :)
 
På söndag är det tävling och jag har inte ridit honom på en vecka. Kommer säkert gå skitbra..... :P Wish me good luck. Funderar på att vänta med de nya stövlarna för de är inte inridna så jag lär inte kunna rida så bra i dem.
 
 
 
/Amanda

Sebastian

Sebbe red jag idag efter jobbet och han va riktigt duktig :) Hade gramanen på eftersom jag tänkte öva galoppfattningar. Han drar gärna upp huvudet då eller så bockar han när jag lyckast rama in honom ordentligt för det blir jobbigt ;) Sebbe var mycket mjukare i kroppen idag är förra gången jag red så jag behövde inte rida så mycket lösgörande.
 
Efteråt så ledde jag honom i ridhuset och plötsligt så lägger han sig med sadel och allt och rullar sig!! Gud så chockad och arg jag blev. Himla nonchalant också, jag försökte få upp honom men han rullade sig lite till innan han reste sig upp :P Som tur va repades inte hans fina butet sadel! bushäst <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Amanda

Rigoletto

Igår red jag Riggo i padocken, det gick bra :)
Han var stel och ganska så seg av sig men det blev bättre och i slutet var han fin :) <3
Vet inte varför alla bilder blev i samma varv ;)
 
 
/Amanda

ridning

Idag blev det dressyr på Räkan <3 Han kändes rätt stel i början och väldigt pigg men det blev bättre efter ett tag. Allting fungerade rätt bra utom vänstergaloppen :P Fick ingen bra ordning på den idag...
Nya schabraket :)
Sen fotade jag Trixie och hennes häst Candy. Hjälpte henne med lite knep och hoppade upp och
testade henne lite :) Inte så länge och bara i skritt eftersom att hon är för liten för mig (154 cm).
 
Bildbomb... ;)
 
/Amanda

Tur

Lite tur skall man ha ;) Berättade om schabraket jag köpte som jag beställt fel färg av. Mejlade företaget och de visade sig att dem hade ett schabrak kvar i den färg och storlek jag ville ha :D

Fick hem det i torsdags och tänkte ha det på Räkan imon :D Kommer nog köpa de matchande lindorna också (:En vecka till tävling nu, tagga!!
tävlingsoutfiten med de nya stövlarna!!! :)/Amanda

Två hästar idag (:

Idag red jag ut på Rigoletto. Han är ju minst sagt crazy när han går först men snäll när han får gå i ledet. Vi hade reunion med alla ledare som jobbade på Ranchens ridläger i sommras så vi var 8 st som red ut :) Många av hästarna hade inte varit på en ordentlig uteritt sen sista ridlägret som var vecka 33 (b.l.a. Rigoletto)! Endast de som hyrs ut till privatpersoner på ridskolan rids ut om ryttarna väljer det. Riggo har jag inte ridit ut med ensam eftersom han är som han är... Men skall försöka rida ut lite mer med sällskap :) Han var minst sagt peppad ute! I galoppen så bockade han i ett och jag var nära på att flyga av flera gånger xD Jag tappade tygeln för att kunna ta emot på hans hals när jag flög framåt och min hjälm lyfte från huvudet så hade jag inte haft hakrem hade hjälmen flytig av haha xD
 
Vi skulle rida en lugn uteritt och det tycker jag att det var.
Det enda problemet var ju att hästarna inte var särskilt lugna så därför blev dom rätt svettiga xD
 
 
Efter det så red jag på Sebbe :) Han skötte sig bra, lite trög as usual men tyckte han kämpa på rätt bra! Övade öppnor i skritt, trav och främst galopp. När jag väl ramade in honom till 100% och satt ner på rumpan ordentligt (inte så lätt för en dressyrryttare i hoppsadel ;)) så gjorde han det riktigt bra men han kan bli ganska sur när man säger åt honom att jobba :) I slutet gjorde jag några slutor i skritt och de märktes att han tyckte va jobbigt, han kändes rätt stel men jag kom igenom det och det blev även några slutor i trav :)
 
 
 
/Amanda

Första ridpasset ;)

Red Räkis idag med mina nya stövlar! Dem kändes rätt bra att rida i, höger stöveln glappar lite i hälen tkr jag men jag tänkte inte på att dem satt för hård, det gör ju alltid ont att rida in stövlar ;) Räkis skötte sig as bra och jag red några högeröppnor som faktiskt blev bra! Red förvänd galopp och gjorde några byten :) Jag mäker så tydligt när jag byter att om jag inte lägger vägen perfekt och om jag inte koncentrerar mig 100 % så byter han inte rätt, det krävs mycket bra planering och tajming :) <3
 
Fick hem de lackade sporremmarna jag beställde precis innan jag åkte till stallet
idag så jag testade dem tsm med stövlarna och tycker det blev urläckert!
 
/Amanda
 

Stövlar

Idag fick jag provat mina stövlar! Åh dem var lika fina som jag föreställt mig, riktiga hantverk! :D Men tyvärr var dem lite för trånga. Det är verkligen precis så jag får upp dragkedjan med hjälp. Som tur är så är Ulrika (som jag köpt dem av) så himla hjälpsam så hon ringde upp direkt när jag skrivit till henne. Jag skall testa att gå in dem för det är äkta läder och de töjer sig lite. Sen så kommer dem även sänka sig lite så då finns det chans att det blir enklare med dragkedjan :) Om jag ändå tycker de är för tajta så skall jag lämna dem till en skomakare här i Göteborg och vidga dem lite.
Hoppas, hoppas att dem töjer sig för jag vill inte bli av med dem när jag väntat så länge :D
Sen har jag tävling på Partille rk den 14/10 och det hade varit riktigt kul att få inviga dem där! 
 
 
/Amanda

Schebastian

Idag har jag haft hand om min kompis Nathalies häst; Sebastian :)
Natta har en gipsad arm då dem misstänker att hon brutit ett ben i handen, så hon kan ju inte rida själv nu :( 
 
Sebbe kämpade på bra! Han är lite seg och blev sur någon gång när jag va på honom, haha :)
 Blev mycket galopp idag och gjorde några skänkelvikningar i trav.
Mest fokus på att han skall tänka framåt hela, hela tiden. 
Han är i minsta laget för mig men de funkar bra ändå :)
 
Här har ni Sebbe :) Bild lånad från Nattas facebook.
 
/Amanda

Videotajm

Klippte ihop några klipp från igår (:
 

 
 
 
Ni är dåliga på att kommentera btw :D
 
/Amanda

RSS 2.0