Lite bilder :)

 Jennie och Diva
 
 
Ebba och Maggie, vinnare i LA:1
Therese och Motorpet´s Moonlight, tvåa i LB:2
 
Julia och Kongas
 
 
 
/Amanda

Träna träna trääna.

Idag red jag dressyr själv på Räkan. Han får mer mat nu för att orka och jävlar vad han har power i sig! haha Det finns en del att hämta och en del att rida ihop xD Stundtals blir han lite stretig i formen. Min goa kompis Trixie var med och fotade :D! (TAACK! <3) Trots mkt dåligt ljus tycker jag det blev okej bilder ändå ;) 
 
Övade öppnor i slutet och de gick sådär :P Höger öppnan blir typ inte ens en öppna i dagsläget för mig medan vänster öppnan går rätt så bra :) Pethra tycker dock tvärt om :D Där ser man hur mycket ridningen gör ;) Galoppen gick bra och jag övade galopprogrammet i MSV C klasserna. Gjorde ett byte åt varje håll för att känna på det och idag var han efter bak till vänster men klockren till höger (de svåra varvet!) Antagligen red jag noggrannare i bytet till höger för jag vet att det är svårt ;)
 
Här har ni en bildbomb ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Amanda

shoppning online ;P

Beställt lite saker idag :)
 
Lackad sporrem som blir läcker till mina stövlar. 249 kr från De Niro.
Ridhanskar från shockemöhle, 144 kr.
Nackludd, 99 kr.
 
Beställde även ett kasjmier schabrak från Lami-cell men tror jag beställde fel färg ;)
Går det inte att fixa så skickar jag tillbaka det. Haha typiskt... :)
Detta här under är det jag ska ha kostar 400-450 kr beroende på affär.
 
Köpte från skara hästsport och hedmans häst :)
Tips är att gå in på hedmans häst, har man tur kan man fynda där då dem har lite REA!
Allt utom sporremmarna är ifrån hedman :)
 
/Amanda
 

Tävling

Imorgon tar jag med kameran upp till gfrk för att fota lite under den lokala dressyrtävlingen där :) Har flera vänner som skall rida så de blir kul att se! Min gamla tränare kommer dit också (för att coacha elever), ska bli kul att träffa henne :) Vill gärna träna för henne med Räkan men kan inte åka dit tyvärr :(

Har en egen tävling på G också :D En regional på Gfrk 18 nov :) Anmälningen är inte öppen än dock. Skall rida LA och kaaanske debutera MSV C på Räkis :D

Ev. blir det någon pay n jump med Räkan, endast för skoj skull ;)
Stövlar!!Äntligen är mina stövlar påväg till mig på posten! :D fina va? :) uppdaterar när jag testat dem ;)

/Amanda

Bytesträning idag :)

Idag va jag och Räkan back on track med ännu ett kanonpass :D Blev lite "hoppning" med inriktning galoppombyten. Först hoppa jag ett sockerbitshinder snett igenom och då kmr byte av galopp automatiskt. Sen la jag en vattenmatta vid X och red på medellinjen och bytte över mattan :) Till vänster är mycket enklare, till höger är knepigt ;) La in lite skritt och travpauser emellan och i slutet bytte jag utan hjälp (bom elr liknande). Till vänster gick as bra men höger blev han efter bak två byten, då skrittade jag och tänkte igenom hjälpgivningen noga, fattade galopp och la en lite snävare linje; Han bytte perfekt!! La mig ner och kramade honom runt halsen och han fick säkert 100 klappar :D
Jag var supernöjd med min och Räkans insats idag! :D
Särskilt att jag behöll lugnet och fortsatte kämpa på :) Guldstjärna till Räkis <33
 
/Amanda

tjosan!

Snabb update ;) Ska strax dra hemifrån men idag har jag på ponnymätning! En ridskoleponny skulle mätas inför försäljning, hon blev nermätt från C till B, vilket var det vi ville (Y) I övrig red jag Riggo igår, gick super och har mår bättre och bättre. Räkis red jag i söndags men jag red inte så bra så det gick sådär, han va duktig som vanligt men inte jag :) <3
Axelina Häggström och Wendy
Räkis <3
 
 
 
Älg :D <3
 
/Amanda
 
 

Avramling xD

Idag hade jag en uteritt på ridskolan. Det var jätteroligt och alla hästar och ryttare skötte sig bra, förutom Gizmo, som jag red xD Han var rädd för allt och var samtidigt jättepigg. I galoppen sprang han på som fan men kunde hoppa till när som helst för att han blev skrajj :P 
Jag ramlade av(!!) i en brant backe (Står ju ganska framåtlutad redan då) och så vände jag mig om för att precis säga *galopp* till dem som red bakom. Då ser fega Gizmo ett spöke, tvärnitar och kastar sig åt andra hållet xp Jag hinner bara tänka typ: heeelvete! sen låg jag på marken. Ingen skada skedd bara att jag blev as arg, haha. Lite ont i armen har jag såhär i efterhand.
 
Jag brukar vara en jävel på att hålla mig kvar; hänger i manen och kravlar mig upp till slut så detta var 5:e gången jag trillade av :P Och när jag tänker efter så har jag suttit på bockande och stegrande hästar som velat få av mig, men de enda gångerna jag trillat av är på as snälla hästar! Tror det är att jag tänker att det inte händer något och då är man inte alls på sin vakt vilket man alltid skall vara, det är ju levande djur.. :)
 
 
Tagit från en film på mig och Riggo idag :D haha
 
Red Rigoletto idag i ridhuset, han har varit lite krasslig så travade bara något varv.
Han fick lite dampanfall ibland men skötte sig mestadels :)
I slutet övade vi på att göra halt, stå kvar på tygeln, och stå still. (Inte kul alls / Rigoletto)
 
Klippte ihop en liten video:
 
/Amanda

Stallmys :)

Jobbade på möndals rk idag och skall sova här tills lördag för att ha uteritt och rida Rigoletto :) Idag blev det lite mys istället. Borstade honom och redde ut hans fruktansvärda svans!! xD Sen så fick han en behandling med hovstärkande medel (hans hovar har usel kvalité :p) Därefter promenerade vi lite i ridhuset :):)

hej (:

Tråkig update här men har ingen datorn tyvärr. Eller jo, men min stationära är så himla långsam att den just nu bara står och samlar damm, annars lånar jag mammas dator men den har jag bara tillgång till när jag sover hemma :) Dock står en ny dator på inköpslistan ;)
 
Jag har ridit Rigoletto en dag sen senaste utdaten, gick förvånansvärt bra(!!) Tar en 30-40 min men oj så fin han blev sen då! Känns inte som det är omöjligt :) Skall rida honom på söndagar och måndagar framöver och även om jag vill på lördagar. Beroende på hur det går för oss kanske jag hyr honom någon dag till och har isf möjlighet att tävla, vilket jag ju älskar ;)
 
 
Här får ni en dålig bild på mig och Riggo (a.k.a. kotten!, vilket jag kom på i måndags, bara slank ur mig :D haha!) Ignorera de faktum att jag har en jofa hjälm xD Det var den eller ingen hahah! :D

 
Idag red jag ut på Räkan tsm med Trixie och Candy. Det var jätteroligt men Candy var lite busig ;)
Vi byggde upp två små hinder i skogen och hoppade lite, de va suuperkul tyckte Räkis! <3
 
 
Har beställt den nya ridhjälmen från Lamicell som kommer någon gång innan jul :)
Skitsnygg tycker jag, någon som håller med? eller inte? :D
 
 
/Amanda
 

Hoppträning

Idag hopptränade jag med Räkan! Blev as förvånad på första hindret under träningen att han nu börjar suga tag ordentligt i hindret! Jag som behövt driva en del fick hålla in honom istället. Sen så har jag som dressyrryttare svårt för den galopp som hoppningen kräver. När Louise (tränaren) och övriga hoppmänniskor tkr att jag har en bra galopp känns det okontrollerat och snabbt för mig xP Den kommentaren jag får mest under hoppassen är "Inte för dressyrigt nu!" haha ;)
 
Klippte ihop en liten film :)
Försök att titta på den fina hästen isf den klumpiga personen som sitter på ;) haha
Ang. videon råkade jag klicka i någon grejj som gjorde att youtube "fixar" att videon är skakig.
As irriterande men orkade in ladda in klippet på nytt... 
Hade även brist på musik på datorn så tog första bästa ;P
 
/Amanda

Clinic

Idag var jag tsm med två hästvänner på öppet hus hos Stefan Jansson :) Han anordnade en clinic där han visade några unghästar och en lite äldre häst, "Dumle", som strax skulle debutera Grand Prix. Det var även en två st (Lyssnade inte tillräckligt bra för att veta vart dem kom ifrån tyvärr) som visade lite saker man skall tänka på med hästarnas muskelatur, byggnad, vad olika fel kan bero på osv. Jätte intressant!! De bjöds på te från Mighty Leaf (Stefans sponsor, som Ulrika och jag känner), hembakat och även en utlottning av fina priser! :D

Här kommer lite bilder, dom får tala för sig själva ;D
 
 
Bellmondo e. Bellagio - Rubinrot 
Han tyckte storebrorsan var lite läskig ;)
Om ni hängt med vet ni att Rubinrot var (är) en av mina favorithingstar, Tidigare riden av Stefan Jansson :)
 
Här pratas de om olika muskelaturer :)
 
 
 
Utlottning av priser!
Ridlektionerna gick snabbast och sedan schabraken :) Jag vann en hippo-hink och ett fodermått, haha :) Om jag har någon användning för det vet jag inte men ett pris är ett pris :D! Ville ha en ridlektion såklart! ;) 
 
Vi var lite tidiga till clinicen så Camilla (bredvid Stefan på bilden) lät mig borsta och mysa med hennes snälla häst i stallet :D Lite halvpinsamt att många trodde jag jobbade där bara för jag borstade på en av hästarna, haha :)
Självklart glömde jag vad hästen hette ;)
Bel Air e. Bellagio - Don Romantic
Ordning på saker och ting ;)
 
/Amanda
 
/Amanda

Bildbomb ;)

Tog lite bilder idag på söta Räkan i hagen :) Han hade rullat sig precis innan jag kom.. så det blev en snabbdusch innan jag red :) Tog en mystur i skogen idag. Räkan var på tårna ett tag när vi red förbi en kohage haha! En av korna tyckte vi va spännande så den följde oss längst staketet, inte så uppskattat av Räkan ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Amanda
 
 

Överpris?!

Kikade runt på lite olika hjälmar och hittade denna från GPA:
Har varit lite sugen på en GPA hjälm men dem kostar ju himla mycket! 6000 kr för en hjälm... Därför fick jag nästan en hjärtattack när jag hittade denna som kostade 10 000 kr?! Herregud säger jag bara! Vem köper en så dyr hjälm?
 
Vad tycker du är ett rimligt pris att lägga på en hjälm?
 
/Amanda

Jobb :)

Nu har jag varit och jobbat på möndals rk igen, mysigt! Har fått några hästar som är "mina" (mitt ansvar).
Skall se till att dem mår bra, är fint frisserade har rena schabrak osv. Fick bara av mina favoriter  haha ;D
 
Silvester och jag :)
Rigoletto
Marley
Diamond
Gizmo
 
Bilderna är lånade ifrån ranchens hemsida, Fotade av Elvira lagerström dyrssen.
 
 
/Amanda
 

Räki <3 :)

Red Räkan idag :) Skrittade ut sen så hoppade jag lite i ridhuset, bara sockerbitshinder men fortf kul ;D
Tog även lite kort idag på Räkan och på hans hagkompisar :)
 
/Amanda

Rigoletto

Rigoletto har vilat en vecka eftersom han har trampat på ngt... Först trodde vi det var en hovböld med det var det inte (: Plutten har sååå känsliga hovar så det är inte sant! Tappar han en sko så är det boxvila tills hovslagaren kan komma :P Iaf så var han ohalt i söndags men såklart när jag kom på måndag så har han fått en spark eller liknande och är halt/stel bak -.- Ägarna kollade på honom och det såg inte så farligt ut ändå så jag red honom lite lungt på kvällen i skritt och trav, stelheten släppte när han rörde på sig så det var nog bra :)
Rigoletto har varit ett problem då han är svår för eleverna och det är svårt att hitta någon duktig som vill hyra honom, därför var de tänkt att han skulle säljas. Nu är det någon som skall ha honom på den sk. ryttarutvecklingen på mölndals rk (Där rider man privatlektion en dag och fritt en annan dag) så Riggo skall inte säljas, roligt :D Så antagligen kommer jag rida honom på måndagar framöver och så får jag även rida honom på helgen om jag känner för det :)
 
/Amanda

Tävlingsutvärdering :)

Tänkte berätta lite hur de kändes innan och under ritterna :) Kommer även visa en video på halva LA ritten.
 
 
LB: Han kändes lite seg på framridningen så jag fick sätta lite mer tryck i honom :) Inne på banan var han fin! Vi fick ett avbrott i galoppen men det rättade jag snabbt så dommaren var schysst. Vid ett tillfälle blev han lite stark, vilket är ovanligt, så ena halten blev lite sen. Annars var jag väldigt nöjd! :D
  
LA: Här kändes han lite spänd och var lite ostadig i formen i traven. På framridningen har jag honom i en fin rund form men det är så svårt att få med sig in till banan, det är något vi får öva på :) I galoppen var han jääättefin! Så synd att det inte kom med på film, plockade en del poäng där :D 7:or i båda förvända galopperna!!! Förra tävlingen fick vi en 3:a på vänster förvänd galopp och en 1:a på höger förvänd xD Och det är koefficient 2.. Dvs, man tar poängen gånger 2. Det jag blev mest glad för var att han var så himla lyhörd och uppmärksam på mina hjälper! Blev jättenöjd med ryggningen även fast han var över tygeln de första stegen. Men han backade precis så många steg jag ville, rakt och fint. :) 
 
 
 
/Amanda
 
 

TÄLVING! :)

Idag var jag och tävlade med Räkan på Lerumsortens rf. Det började bra med en tredje placering i LB på 68,7%! Sen så blev det en vinst i LA med 64,7%! :D Domarn låg allmänt låg i procenten i LA... Men en riktig toppendag <3 Vet inte riktigt mer vad jag skall säga, är lite chockad fortf, haha :D
Räki kändes lite trött men annars helt underbar!
Känns jättebra att Pethra är med och kikar så jag kan få lite tips på framridningen :D
 
Tummen upp för priserna!! Jättefina!

Ett john whitaker täcke vann jag i LA!! :D
I LB vann jag vita catago lindor :D
 
/Amanda
 
 

RSS 2.0