Tankebubbla:

Tänkte dela mina tankar om bortskämda barn :)
Jag har absolut inte några problem med bortskämda barn, tycker man kan glädjas av att dem har det bra istället för att vara tjurig för att man själv inte har det dem har. Självklart kan man vara lite avundsjuk, men om man hela tiden suktar efter vad andra har kommer man aldrig vara nöjd med det man själv har och leva livet missnöjd, så jämför er bara med er själva och försök göra det alldra bästa av vad ni har! :D
 
Det som jag däremot har stort problem med är bortskämda barn som beter sig jäävligt bortskämda! I hate it. Det är en sak att man får allt man pekar på men att man sedan skall gång på gång trycka upp det i folks ansikten är en röten stil. Dessutom tycker jag att vissa kan ha en himla dålig attityd som säger "jag är bäst, jag har allt, se upp till mig", det är också bullshit! Jag känner flera sådana personer som tyvärr inte alltid haft den attityden utan det har kommit med åren, trist.
 
Bra exempel
Om jag skall ta ett bra exempel på barn som har det bättre än andra, väljer att inte säga bortskämda i detta fallet för jag känner dem bara i stallmiljö ;) Det är min chefs döttrar, Axelina och Antonia Pettersson Häggström
(Hoppas det inte gör något att jag tar er som exempel tjejer om ni läser detta :D)
Tillbaka till poängen.. Tjejerna rider superduktigt, dem har flera hästar var, fin utrustning osv. man kan förutsätta att dem har det bra ekonomiskt sätt. MEN det finns inget i deras attityd som säger detta. Båda är jättegoa och snälla mot alla utan att ha behov att skryta med vad dem har. Dem behandlar inte folk med mindre pengar sämre och dem har inte något behov att trycka ner andra för att själva må bättre. Där kan man snacka bra förebilder för många andra barn som har det likadant.
 
Får lägga upp två bilder på de duktiga tjejerna! :)
 
Ackie och Potter, GP ponnyn
Bosse och Antonia Falsterbo HS.
 
/Amanda
 

Don´t wait for luck.

Vill man någonting får man bannemig ta sig i kragen och se till att det händer. Det finns ingen som kommer komma upp och servera allt på silverfat, om man inte är otroligt bortskämd vilket det förövrigt kommer en tankebubbla om senare ;) Men oavsett om man är bortskämd eller ej så finns det saker man inte kan få för pengar..
 
Jag har äntligen lyckats skärpa mig på matfronten. Jag har en dålig vana att äta godis, chips, pizza, u name it.. Jag tycker att jag ofta känner mig trött men jag har aldrig tänkt på att det sammbandet skulle vara stort. Nu har jag bara ätit nyttigt i en vecka och jag känner mig som en ny människa! Mycket, mycket piggare och gladare! Dessutom har jag gått ner 4,5 kilo på att bara sluta äta godis, inte så mycket kolhydrater och mindre portioner. Jag märker redan att byxorna sitter bättre, jag har tappat 3 cm om magen vilket är en himla motivation!!
 
Men självklart är jag lååångt ifrån mål. Jag känner fortfarande sug efter godis och ibland försöker hjärnan lura mig att en godisbit inte är någon fara, men det gäller att stå emot. Börjar jag äta en godis blir det två och sedan tre... Jag har som mål att gå ner kanske 5-6 kilo till och sen försiktigt börja äta lite störra portioner och godis IBLAND. Räknar med att gå upp lite i samband med det men ändå ha tappat minst 7 kilo.
 
 
Time for some change!
 
 
/Amanda

Miss eller okunskap kanske?

Horze verkar inte ha riktigt koll på vad dem säljer ;)
Denna produkt finns att köpa på deras hemsida, men är det egentligen det dem säger att det är?
Njaa det ser inte ut så va? Detta är en halsförlängare/gummisnodd. En chambon ser ut som på bilden under.
 
 
En bild på en chambon, från hööks.
 
Och för att klargöra lite till så får man inte blanda ihop chambonen med en annan liknande hjälptygel, gogue.
Den sitter nästan likadant men fästs inte i betten utan löper igenom och fästs längre ner.
Denna bild också lånad från hööks
 
Hittade en fin bild som enkelt förklarar skillnaden mellan dem ;)
 
 
/Amanda

:( :( :( :( :( :( :(

Tummen ner för HV POLO!! Förstår inte varför folk inte uppmärksammat detta innan men märket är ju det sämsta (?) på hela marknaden?? Alla produkter jag har därifrån suger. Byxorna sitter dåligt, väskan gick sönder, handskarna gick sönder, jackan gick sönder, Mimmis täcke gick sönder (första användningen), listan fortsätter... Det hade kanske varit okej om märket varit billigt, men det är de ju fan inte? Det är alldeles för dyrt för produkterna dem tillverkar, med allt billigt material och stor popularitet lär dem gå med storvinst - På att göra skitgrejjer :P Bra för dem, dåligt för kunderna..
 
 
/Amanda

WOW :)

Räkan gick så bra idag, SÅ BRA! :D Jag red igenom lite programdelar, bland annat uppridning i galopp - halt - ryggning - galoppfattning, Noga med att göra allt så rakt som det bara går eftersom detta görs rakt upp mot dommaren i
MSV C:2. Jag red förvänd galopp och enklabyten. Jag testade också vart gränsen går i travökningarna - hur mycket jag kan driva utan att tappa takten eller att han faller över i galopp, lite klurigt, jobbar ju på att försöka få ett längre svävmoment i längningarna sen innan, vi är på rätt väg.. :) Men det som gjorde att passet kändes så bra var att vi båda var väldigt fokuserade, bra takt och fin form genom hela passet, Räkan kändes ännu mer positiv än han brukar <3 
 
 
Här är ett litet travklipp när vi testar travökningar :)
 
 
/Amanda

tankebubbla

Känner för att skriva av mig lite ;P
Jag tycker det är så hemskt tråkigt när det finns folk som tar med sig sina superfina hästar och tävlar t.ex. en LA/MSV C när hästen LÄTT hade gått MSV B. Självklart kan man göra det ibland eller inför en försäljning för att få bra resultat men jag vet att det finns ryttare (nämner inga namn) som med alla sina hästar tävlar på lägre nivå än vad ekipaget ligger på. Vilket resulterar i att de vinner/placerar sig i alla klasser och petar ner de hårt kämpande ekipage som faktiskt befinner sig på den nivå de tävlar! Förstår inte riktigt hur man tänker.. Är man så himla fokuserad på att plocka rosetter? Känns det inte tråkigt att inte kunna utmana sig själv och tävla mot folk på ens egna nivå? Har man så dåligt självförtroende att man måste känna sig helt överlägsen? Ja, jag får inte riktigt ihop varför man beter sig på de sättet :P
 
 
 
/Amanda

Internetshoppning ;)

Klickade hem två mycket välbehövliga saker igår från horsemeup , ett ridregntäcke som är suveränt att ha på en regning tävlingsdag eller om man helt enkelt har lust att rida ut men vädret inte tillåter ;) Jag har letat länge efter ett snyggt sådan som inte kostar supermycket och har hål för stigbyglarna, äntligen hittade jag ett :D
Detta blev det! Som ni ser, från Eskadron och det kostade 584 kr. Inte så farligt!
 
 
Sen den andra välbehövliga produkten är en bridongtygel med stoppar! Räkans kandar består av två släta lädertyglar vilket inte funkar för mig då dem bara glider ur händerna, så nu får de va nog :)  (Stångtygeln kan gärna vara slät, men inte bridongtygeln) Hoppas, hoppas att tygeln hinner komma innan tävlingen, annars blir det att hålla hårt i tyglarna ;) Ska tävla den 3:e, kanske jag inte har sagt btw? Det är iaf bara en LA:4 och en MSV C:2 på Gfrks seriedressyr, lagom start för säsongen.
 
/Amanda
 

Bra ridpass!!

Sebbe gick som en klocka i torsdags! Jag red igenom honom ordentligt och sen så red jag skänkelviknigar och skolor, mestadels i trav men red några öppnor och slutor i galopp också. Sebbe är ganska svår att motivera, han gör det man säger men ska det bli riktigt bra måste han själv vilja också, man måste verkligen jobba sida vid sida :) När jag fått honom med på noterna gjorde han helt otroligt fina diagonala slutor. Hade jag fått till sånna på tävling måste jag fått en 7 eller 8 xD Men det är ju aldrig lika bra på tävling som hemma ;)
 
Detta är min favoritövning när det gäller att rida slutor på diagonalen. Man börjar rida en öppna längst långsidan och när hästen känns fin så påbörjar man en diagonal flyttning på så sätt har du med dig formningen redan innan du börjar slutan. Sen kan man variera övningen och rida öppna, ta in hästen i en diagonal sluta, avbryta slutan och rida mot kortsidan i öppna för att sedan fortsätta slutan bort mot hörnet. Glöm inte av att rakställa ordentligt innan hörnpassering ;) Tips för ett bra tänk vid diagonala slutor som Lisa tipsade mig om: Tänk inte annorlunda än när du rider en sluta rakt fram, föreställ dig att du har en vägg stett igenom och rid en vanlig sluta längst med den. 
 
Figuren skall föreställa en häst för er som undrar ;) No paint skillz here....
 
/Amanda
 
 

Rigoletto :)

Igår red jag Rigoletto igen för första gången på lääänge! Nu när jag inte skall rida Marley längre så har jag funderat ett tag över att börja rida Riggo igen. Igår så stod det några hinder framme så jag testade att hoppa med honom. Tanken är ju att eftersom jag redan har Räkan som är grym i dressyren så vill jag ha en duktig hopphäst att rida så jag kan få lära mig mer där.
 
Men iaf, tillbaka till igår, Jag hoppade med Riggo. Prio 1 var att få igång en bra galopp. Jag var lite mesig med att få fram honom ordentligt för jag vet att om jag är för sträng kan han bli arg, vilket jag inte vill av säkerhetsskäl typ xD haha! Men vi fick igång en bra galopp och han va supergo att hoppa! Jag har sett när han hoppat på ridskolan och han är så nonchalat (han tycker ju han är bäst såklart ;)) så han lyfter knappt på benen... Men med en bra galopp så hoppade han suveränt! 
Såklart skall jag inte bara hoppa honom, absolut inte, det är ju dressyr som jag tycker är roligast  och jag vill inte slita på Riggo eftersom han hoppas av ridskolan också :)
 
 
 
/Amanda

Hoppning :)

Idag när jag kom till stallet skulle Ola hoppträna med Lu så jag väntade lite och red fram ute för att sedan hoppa efter Ola. När jag kom in i ridhuset så märkte jag att Olas tränare är min gamla ridlärare och personalansvarig på mitt jobb :D Världen är liten! Så det slutade men att jag red lektion för Linda med Räkan och Mimmi fotade/filmade ;D
 
 

 

/Amanda


Bobbi

Här är en film från dressyrpasset på Bobbi igår :) Han hade vilat och gått på ridskola i två dagar därför va han stel som sjutton så jag tog lite hjälp av gramanen i början men tog bort den sen :)
 
 
 
Nu skall jag upp till Räkan och hoppa! Spännande! Kanske kommer video/bilder på det sen ;) <3
 
/Amanda

Ge mig tack! , någon? :):) nähä :C

Detta är en häst som jag, om jag haft tid och 38 000, (Inte alls dyrt ändå!, men den är bara riden 2 månader)
hade kunnat hämta hem helst igår! Älskar modellen och steget, riktigt läcker :D
 
 
/Amanda

Sebbebus!

Jag har glömt säga att Sebbes vila är över :)) Jag har ridit honom två gånger so far, i tisdags och i torsdags (my birthdaaay). I tisdags gick det väl sådär bra vad jag kom ihåg han va rätt seg ;) Men när jag red i torsdags så var han jättefin, framåt, vaken för hjälperna och mjuk i sidorna :)
 
Hitta denna superfina bilden på Sebbe på facebook!! Fotad av Annie Berggren.
 
 
/Amanda

Träning för Lisa!

Idag tränade jag med Räkan för Lisa Persson! Det gick sååå bra :D Jätte, jätte nöjd, både med hästen och med tränaren! Tycker Lisa är så ambitiös och har ett bra öga för vad som behöver rättas till, så jag hoppas verkligen att de blir fler träningar snart :):) Vi övade på tempoväxlingar i traven, att han verkligen skulle vara loss och gå kvar i samma form och takt trots ändringar i steglängd, jättenyttigt! Galoppen kändes super och vi gjorde liknande arbete där, växlingar mellan mer samlad galopp och framåt - samma form och samma takt. Galoppen har aldrig känts så självklar som den gjorde idag, Lisa sa en liten korriering hur jag skulle göra i den svåra galoppen så va det inget mer med det!  Vi övade även lite skolor i slutet och några enkla byten :D Supertaggad att kunna få mer hjälp av henne :):)
 
 
Lisa tsm med någon häst :D (Googlade upp denna bilden ;)
Hoppas de är okej Lisa om du av någon anledning skulle läsa detta haha :D
 
 
Skall försöka boka in några tävlingar snart, börjar nog med
några programridningar och går sen ut på de regionala :)
Räkipäki i sommras :) <3
 
 
/Amanda

Träning

I torsdags tränade jag med Räkan för Bethine. Det gick inte så värst bra, han va väldigt spänd så hela lektionen fick gå till att få honom att slappna av vilket bara kändes som slöseri med pengar eftersom vi inte kom någon vart alls. Så de va trist, på min födelsedag o allt ;P. Däremot gick det bättre i slutet när en annan häst kom in i ridhuset så då lugnade han ner sig så jag kunde rida ordentligt lite iaf.
 
På söndag skall jag träna för Lisa! Hoppas att de går bättre, men nu vilar han i två dagar så antagligen lär han vara pigg ;P Nästa onsdag tänkte jag galoppera av honom i skogen om underlaget tillåter så han blir av med lite energi! :)
 
(gammal bild :))
 
 
/Amanda

RSS 2.0