Dagens

Denna söndag började med att jag åkte ut till ranchens med Mimmi och Johanna för att hoppträna. Vi red för Charlotte, jag på Marley och Mimmi på Revel, as usual. Johanna fotade/filmade ;) Jag longerade bobbi i början så han fick chans att värma upp ordentligt vilket även resulterar i en mycket positivare och mjukare häst när man hoppar upp. Han var bara allmänt duktigt idag och jag känner att jag börjar utvecklas inom hoppningen också vilket är kul, jag har ju inte hopptränat alls mycket innan.
 
Det bästa med att rida/ha hand om Bob är att jag verkligen börjar se hans riktiga jag, vad som gömmer sig bakom hans "ridskolefasad". Han går ju på ridskolan och rids inte igenom ordentligt alls ofta så han är väldigt stel och de är klart att det är obehagligt för honom att springa runt och vara stel när folk sparkar och desperat försöker få honom ställa och forma sig. Men när jag rider och verkligen får igenom honom, vilket tar ett tag för han är gammal och behöver tid, men när jag väl får igenom honom så märker jag verkligen på honom att han tycker det är sååå mycket roligare att bli riden! Det uppskattar jag, att han blir glad av att jag rider ordentligt. Nu när vi börjar känna varandra bättre så går det snabbare för mig att rida loss honom och han blir bara finare för varje dag :) <3 I början var jag rädd att rida honom för hårt, jag tar det fortfarande lungt men jag märker att han mår bara bättre av att få jobba än att bara gå och skrutta runt med barnen. Till exempel som när jag gjorde byten i var 4:e, det var länge sen han gjorde det, om han ens har gjort det, detta va en ny uppgift för första gången på länge och jag kände på honom att han tyckte det var riktigt, rikigt skojj, lite variation från hans vanliga vardagsuppgifter, en utmaning. 


 
Sedan var jag hemma i 30 minuter innan jag åkte till Räkan :D <3
Idag övade vi på den ökade traven, han ökar steglängden fint men vi behöver få in ett större svävmoment för att dommaren ska bli glad ;) Sen övade vi också på att han skall ta stöd på yttertygeln i vänstervarv. Blev även lite skänkelvikningar :)
Så ett rätt basic pass med andra ord.
Finaste <3
 
 
/Amanda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0